Oliver Solberg måtte bryte i familieduellen

Oliver og Petter Solberg kjører mot hverandre i Wales. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Oliver og Petter Solberg kjører mot hverandre i Wales. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Far-sønn-duellen mellom Petter og Oliver Solberg ble ikke av det langvarige slaget i Rally Wales fredag. Tekniske problemer ødela for yngstemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede på fredagens første fartsprøve fikk Oliver Solberg trøbbel med bilen og måtte stoppe langs veien. Ikke lenge etter passerte far Petter, og han fikk naturlig nok vondt i pappahjertet.

– Det var vanskelig å konsentrere seg etter å ha sett Oliver langs veien med tekniske problemer … fryktelig synd, men sånn er rally, skrev pappa Petter på Twitter etter målgang.

– Dårlige nyheter fra SS2. Vi stoppet på etappen med tekniske problemer. Jeg tror det er styringen. Noe er ødelagt, og vi klarte ikke styre bilen, så måtte stoppe. Ikke det vi ønsket oss i det hele tatt, skrev Oliver Solberg på sin Twitter-konto.

Han la samtidig til at både han selv og kartleser Aaron Johnsen har det bra og er positive.

Måtte bryte

Solberg junior kom seg ikke i gang og måtte bryte fredagens etappe i Rally Wales. Dermed ble ikke debuten i rally-VM det han hadde sett for seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pappa Petter ble på sin side nummer fire i WRC2-klassen på den andre fartsprøven, og han fulgte deretter opp med samme plassering på den tredje. Han taper samtidig jevnt og trutt tid til teten.

WRC2-klassen ledes av franske Pierre-Louis Loubet. Norske Ole-Christian Veiby, som vant prøve nummer tre, er kun 5,5 sekunder bak. Deretter følger Petter Solberg. Han har 20,8 sekunder opp til mannen i tet.

I WRC-klassen har Kris Meeke tatt vare på ledelsen han skaffet seg på den innledende fartsprøven i Wales torsdag kveld. Han har 9,2 sekunder til gode på tittelgrossisten Sebastien Ogier etter tre fartsprøver. Estlandske Ott Tänäk følger like bak på tredjeplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andreas Mikkelsen og Mads Østberg har tapt en god del tid og er henholdsvis nummer ni og 13.

Hadde ikke sikt

På torsdagens fire kilometer lange åpningsprøve var for øvrig Petter Solberg blant dem som imponerte aller mest. Han ble til slutt nummer tre i det som er hans avskjed med rally-VM.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oliver Solberg hadde på sin side problemer med kondens i bilen og hadde dårlig sikt gjennom frontruta. Han tapte ti sekunder til pappa. Fredag fortsatte altså trøbbelet.

Far og sønn Solberg kjører to så å si identiske biler. Petter en Volkswagen Polo fra fabrikken, Oliver sin private Polo. Bilene er helt identisk utstyrt, og motormessig er kapasiteten den samme; rundt 300 hestekrefter.

Familieduellen er av det spesielle slaget. Én æra tar slutt, mens en annen starter.