Friidrettspresidenten: – Karsten inspirerer oss alle

Friidrettspresident Ketil Tømmernes skyver Karsten Warholm foran seg inn til gullfeiringen etter VM-gullet i Doha mandag kveld. Til høyre er friidrettsforbundets mediemann Knut Skeie Solberg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Friidrettspresident Ketil Tømmernes skyver Karsten Warholm foran seg inn til gullfeiringen etter VM-gullet i Doha mandag kveld. Til høyre er friidrettsforbundets mediemann Knut Skeie Solberg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Friidrettspresident Ketil Tømmernes vet selvsagt alt om hvor mye en gullfugl som Karsten Warholm betyr for norsk friidrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gullmarkeringen på Wyndham West Bay etter triumfen på 400 meter hekk var stelt i stand av nettopp Norges Friidrettsforbund og deres økonomiske støttespillere.

Det var Tømmernes som for tredje gang på tre år kunne servere bobler i glass, denne gangen av det alkoholfrie slaget siden vi befinner oss i muslimske Doha.

– Hva betyr en slik kar som Karsten Warholm for norsk friidrett?

– Warholm er en inspirasjon for hele norsk friidrett. Han er veldig, veldig viktig for oss. Jeg ser at han er viktig for de unge utøverne og for rekrutteringen. De blir bedre og enklere med den typen utøvere å se opp til, sa Tømmernes til NTB.

Null

– Hvordan tror du det blir å nullstille inn mot et OL som nærmer seg fort?

– Det tror jeg han klarer fint. Han er fremdeles en veldig ung utøver. Han er 23 år gammel og har fire titler allerede som senior. Karsten har gjort mye allerede, og jeg er helt sikker på at han har lyst på et OL-gull også. Jeg tror også at han er så fantastisk god at verdensrekorden er innen rekkevidde. Da har du mer enn nok som kan inspirere deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

God plan

Tømmernes ble valgt til friidrettspresident i 2017, men er heller ikke ukjent med den sportslige biten i forbundet. Fra 2002 til 2008 var han sportssjef i det samme forbundet.

– Hva blir viktig på den sportslige biten de neste ti månedene?

– Det er relativt kort tid til OL, og det er krevende målt opp mot årsplanen for 2020. Men selv om tiden er knapp, er det likt for alle. Jeg er helt sikker på at Leif Olav (Alnes) og Karsten har en god plan på det. Han må utnytte pausen og hvileperioden godt, før han går inn i en ny treningsperiode. Jeg vil tro at utholdenhetsutøverne har en kortere pause enn Karsten. Men jeg tipper at alle tar en kortere pause nå enn de ellers ville ha gjort, sa Tømmernes.

Hovedpersonen Karsten Warholm og Leif Olav Alnes var mest opptatt av å snakke om vinnerdagen etter gulløpet.

Men kjenner vi duoen rett har de nok allerede mer eller mindre spikret opplegget for OL-sesongen allerede.