Kriseomgang ødela for RBK, 1-4-tap for PSV i europaligaen

0-1 av PSVs Pablo Rosario i europaleague (andre runde) mellom Rosenborg og PSV på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Rosenborgs europaligahøst fortsatte med nytt tap torsdag. Nederlandske PSV avgjorde alt før pause på vei mot 4-1-seieren.

PSV tok ledelsen etter 14 minutter. Kaptein Pablo Rosario dro til fra 18-19 meter. Ballen var så vidt innom beinet til Gustav Valsvik før den slo i undersiden av tverrliggeren og endte i nettet.

Nederlenderne hadde fått ledelsen laget ønsket. Ni minutter før pause ble det 0-2. André Hansen leverte en strålende redning, men PSV fikk sendt returen inn foran målet. Ballen traff Birger Meling (spilte høyreback) og gikk over streken.

Like før pause mistet Bjørn Maars Johnsen ballen midt på egen banehalvdel. Den gaven utnyttet PSV maksimalt. Donyell Malen bredsidet inn 3-0-målet noen sekunder senere.

Det bidro også til at RBK ble pepet av banen på vei til garderoben i pausen.

Samuel Adegbenro kriget inn 1-3-reduseringen etter pause, men RBK klarte ingen opphenting slik Salzburg gjorde mot Liverpool onsdag.

Vrient

Malen løftet inn 1-4-målet langt ut i 2.-omgangen. Det var klasseforskjell på lagene de gangene PSV virkelig satte fart på spillet.

RBK benket sin toppscorer Alexander Søderlund fra start. Tore Reginiussen var ikke i troppen på grunn av skulderproblemer.

Rosenborg er utslått av cupen og ligger på fjerdeplass i Eliteserien med sju runder igjen å spille. Det er fire poeng opp til Odd på bronseplass. Europaligaen kunne gitt klubben et løft, men det ser ikke sannsynlig ut.

RBK tapte åpningskampen borte mot LASK Linz med 0-1 tidligere i høst. Bak det resultatet skjuler det seg en total dominans fra østerrikerne. Neste kamp blir heller ikke enkel for RBK. Den går borte mot Sporting fra Portugal 24. oktober.

I fjor sikret Rosenborg seg et poeng på seks kamper i gruppespillet mot Celtic, Salzburg og Leipzig. Målforskjellen til RBK var 4-14.