Liverpool vant tross Haaland-scoring

Her utligner innbytter Erling Braut Haaland for RB Salzburg til 3-3 på Anfield, men til ingen nytte da Liverpool kom tilbake og vant 4-3.
Her utligner innbytter Erling Braut Haaland for RB Salzburg til 3-3 på Anfield, men til ingen nytte da Liverpool kom tilbake og vant 4-3. Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret umiddelbart for Salzburg. De lå under 0-3, men holdt på å sjokkere. Liverpool vant likevel 4-3.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haaland har slitt med lungene den siste tiden, men fikk spille den siste drøye halvtimen i mesterligaduellen på Anfield.

Da hadde han sett at Liverpool hadde tatt ledelsen 3-0, før gjestene hadde redusert to ganger til 2-3.

Så, like etter at timen var spilt, presenterte Haaland seg. Takumi Minamino fikk ballen ved dødlinjen og slo hardt inn langs bakken. På bakerste stolpe sto Haaland og ventet, og han bredsidet enkelt inn utligningen.

Avgjørende Salah-scoring

Det var hans fjerde mål på to mesterligakamper for Salzburg, og hans 15. mål i serie- og mesterligasammenheng denne sesongen for det østerrikske klubben.

Likevel klarte ikke gjestene å stå imot det enorme presset fra hjemmelaget de siste 25 minuttene. Med 69 spilte minutter scoret Mohamed Salah sitt andre i oppgjøret etter at Roberto Firmino stusset gjennom egypteren.

Flere mål ble det ikke på Anfield, og Liverpool tok dermed alle tre poengene. Samtidig så det ut som om det kunne bli meget stygge sifre i oppgjøret, med tanke på åpningen.

Tre Liverpool-mål på 27 minutter

Liverpool fikk en drømmestart på oppgjøret og kjørte fullstendig i starten.

1-0 kom etter ni minutter. Sadio Mané spilte en lekker vegg med Roberto Firmino, før Mané var iskald alene med Cican Stanković og satt ballen mellom beina.

Andy Robertson økte etter 25 min. Trent-Alexander Arnold slo et presist innlegg fra høyre og fant venstrebacken i boks. Han bredsidet inn 2-0 fra kloss hold.

3-0 var et faktum elleve minutter senere. Mané chippet inn i boks og fant Firmino, som headet midt på Stanković. Han måtte gi retur, en ball som havnet i beina på Mohamed Salah. Egypteren satte ballen i mål via målvakten.

Snuoperasjon med tre strake mål

Så begynte snuoperasjonen for gjestene.

Hwang Hee-Chan reduserte på lekker vis like før pause. Han sendte Virgil van Dijk i pølseboden med en lekker skuddfinte, før han la ballen i krysset.

Så reduserte Minamino til 2-3 etter 56 minutter. Hee-Chan slo inn fra venstre og fant Minamino på 16 meter, som banket ballen i mål, via gresset.

Deretter var det Haalands tur fra kloss hold. 3-3 etter timen.

Så giret Liverpool om og hadde alt av banespill, og de fikk betalt for det enorme presset i form av scoring nummer to for kvelden fra Salah. Det var også den siste i kampen.

Solid Genk-opptur

Genk fikk seg en solid opptur mot Napoli hjemme etter å ha sluppet inn hele seks mål mot Erling Braut Haaland og Salzburg i første kamp.

Sander Berge hadde et skuddforsøk med venstrebeinet tre minutter før pause som den største muligheten til hjemmelaget i løpet av de første 45 minuttene. Ballen gikk via et Napoli-bein, og keeper Alex Meret måtte ut i fullstrekk for å slå den til hjørnespark.

I den første omgangen skulle ellers mye dreie seg om den polske spissen Milik, som ikke har scoret for Napoli på fem måneder. Han kom fryktelig nær flere ganger onsdag kveld, blant annet med tre avslutninger i metallet.

Et snaut kvarter før det hadde Napoli byttet inn Dries Mertens i håp om at den målfarlige belgieren skulle bidra til å avgjøre kampen. Slik gikk det derimot ikke.

Berge spilte hele kampen Genk tok dermed sitt første poeng i årets mesterliga. Napoli, som slo Liverpool 2-0 i åpningskampen, har fire poeng. Senere onsdag spiller Liverpool hjemme mot Salzburg.

Sander Berge spilte hele kampen på Genks midtbane.

Personvernpolicy