Henriksen til sleggefinalen i friidretts-VM: – Overrasket over nivået

Eivind Henriksen under tirsdagens sleggekvalifisering i friidretts-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Eivind Henriksen under tirsdagens sleggekvalifisering i friidretts-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

VM-debutant Eivind Henriksen (29) trodde ikke at han måtte kaste så langt som han måtte for å nå VM-finalen i slegge etter 76,46 meter i kvalifiseringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tidligere mesterskap har det ofte holdt med kast som er opptil meteren kortere for å være blant de tolv som sikrer finaleplass.

Denne gangen var ikke det godt nok.

Eivind Henriksen fikk til et godt kast i første forsøk i B-gruppen. Slegga landet på 76,21 meter. Han fikk opp 75,48 i det andre og slo til med 76,46 i sitt tredje og siste forsøk.

– Det første kastet var ganske kontrollert. Nivået var høyere og jevnere enn jeg trodde, i hvert fall i den første gruppa der sju mann var over 76 meter. Jeg skjønte at jeg måtte opp mot grensen til å være direktekvalifisert (76,50) i det siste kastet, sa 29-åringen fra Bjørndal i Oslo.

Henriksen var sannspådd. Hans 76,46 meter var det åttende lengste totalt.

Tror medalje krever norsk rekord

– Måtte du ta ut ditt beste for klare det?

– Nei. Det første kastet var et tilnærmet oppvarmingskast. Det manglet bare litt trykk og ekstra innsats der. Jeg kjente at beina ikke var helt topp i dag, og det er bare å ligge med dem høyt i natt. Da tror jeg dette skal bli bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henriksen har tidligere i år kastet 78,25 meter, som også er personlig og norsk rekord. Han fikk opp kastet 9. juni i Hessen i Tyskland. Han har vært nær samme lengde senere i sesongen også.

Oslo-gutten tror at han må ta sin sjuende norske rekord hvis han skal ha noen mulighet på medalje.

– I dag var det åtte kastere rundt 76 meter, og det er bare et par meter til som skiller til en topplassering. Jeg må nok perse for å være med der oppe, sa Henriksen.

Lengst i kvalifiseringen kastet polske Pawel Fajdek med 79,24.