Lagerbäck: – Normann er på høyde med Ødegaard

Landslagssjef Lars Lagerbäck varslet for Mathias Normann.
Landslagssjef Lars Lagerbäck varslet for Mathias Normann. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagssjef Lars Lagerbäck er begeistret over Russland-proffen Mathias Normann og trekker paralleller til Martin Ødegaard.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Normann spiller til daglig i russiske Rostov og ble tatt ut på landslaget for annen gang i karrieren da Lagerbäck tirsdag presenterte troppen til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania.

På pressekonferansen trakk Lagerbäck uoppfordret Normanns navn da han skulle utdype følelsen av at situasjonen rundt landslagsspillerne i øyeblikket ser bra ut.

– En spiller vi oppfatter at ikke har fått mye oppmerksomhet i Norge, er en type som Mathias Normann. Han kom inn sent i landslaget, men er et eksempel på en spiller som er veldig toneangivende på et godt russisk lag i en relativt god liga, sa svensken og fortsatte:

– Vi berømmer for eksempel Martin Ødegaard med all rett for hans pasningsspill, men har dere ikke sett Rostov, så kan dere gå inn og se hans (Normanns) pasninger til et av målene i den siste kampen. Da får dere se en pasning som er helt på høyde med Martin Ødegaard.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer fra pressekonferansen med Lagerbäck: – Vi må ha full pott for være sikre

Mathias Normann kom til russiske Rostov fra engelske Brighton i januar i år. I 2017 og 2018 var han på utlån til Molde.

Rostov er nummer fem i den russiske toppserien etter 11 serieomganger. Kun to poeng skiller opp til serieleder CSKA Moskva.

Aktuelt: Voldsom interesse rundt Martin Ødegaard – nå tar NFF grep