Warholm: – Hvis jeg dør nå så dør jeg lykkelig

Karsten Warholm jubler for VM-gullet etter finalen på 400 meter hekk i Doha.
Karsten Warholm jubler for VM-gullet etter finalen på 400 meter hekk i Doha. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karsten Warholm (23) ga treneren Leif Olav Alnes klar beskjed før VM-gullet. Han garderte seg i tilfellet hjertet ville sprenges.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

23-åringen fra Ulsteinvik ga alt inn mot mål da han klokket inn til 47,44 og VM-gull nummer to på to år.

– Jeg tok i så mye at jeg trodde hjertet skulle stoppe. Jeg sa til Leif i heisen før vi var på vei at det kom til å skje og at hvis jeg døde så skulle han vite at jeg var lykkelig mens det skjedde, sa Warholm etter løpet.

Tilbake på hotellet noen timer senere var adrenalinnivået sunket til det normale, og gullgutten var sliten etter alle viraken.

Om han var sliten var han uansett reflektert om sin egen framtid og sin egen verdi som idrettsutøver.

– Hva betyr det at du har to VM-gull om en skal se litt framover?

– Det er fint å ha på CV-en. Det vil jeg påstå. For meg betyr det bare masse motivasjon til å stå på videre og prøve å skape mer magi, sa Warholm etter at han hadde fått hilst på alle dem som betyr mest for ham etter gullmarkeringen på det norske løperhotellet Wyndham West Bay noen timer etter midnatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Annerledes?

– Føler du at livet blir annerledes?

– Jeg tenker oppe i hodet mitt at en kar som har plukket flere titler gjør det bedre. Jeg tror nok at tilværelsen som idrettsutøver blir enklere framover. Samtidig skal jeg sørge for at det ikke blir for mye som endrer seg i livet mitt. Jeg skal fortsette som jeg alltid har gjort, sa Warholm etter at han hadde fått hilst på dem som betyr aller mest for ham på gullfesten på det norske løperhotellet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Warholm sa at hverdagen ikke ble mye forandret etter gullet i London, men han var klar på at det som idrettsutøver skjer det mange ting når du tar slike titler som dette.

– Hvordan skal du takle at du blir rikere og enda mer berømt?

– Jeg vet ikke. Jeg er ikke den rette til å dømme, men jeg føler at har taklet det bra tidligere. Jeg skal fortsette i samme spor. Det ser ut til å ha fungert ganske bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stjerne

– Hvordan er det å være stjerne i dette sirkuset? Du reiser rundt på Diamond League og er en av de største stjernene. Føler du på det selv?

– Jeg merker at presset er høyere og at det tar litt lengre tid å komme seg igjennom mediesonen. Det synes jeg er stas. Jeg har alltid hatt lyst til å være en av de beste og en av profilene, og da er det en av greiene. Det å være berømt er ikke det som appellerer mest, men det trigger meg veldig å sette litt spor i sporten og gjøre noen historiske prestasjoner. Det må jeg ærlig innrømme

– Noen hevder at profiler i friidrett er en mangelvare, bortsett fra i Norge kanskje?

– I Norge går det veldig bra. Det ser ikke ut som om vi har noe problem. Det er et tomrom etter vår gode mann Usain Bolt, men jeg tror nok at vi skal klare å holde det gående.

– Hvordan skal du løse at det bare er ti måneder til OL? Det ble mye styr etter gullet for to år siden?

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg føler at jeg er blitt mer rutinert. VM-gullet i London kom mer som et sjokk. Da ble det mye på en gang. Nå har jeg en litt annen tilnærming til det, og jeg håper at jeg skal klare å lande fortere på føttene denne gangen.

– Du var skeptisk til å dra ned hit. Hvordan synes du det har vært?

– Nå er det veldig ok at jeg sitter igjen med et VM-gull. Vi skulle selvsagt ha ønsket oss mer liv på tribunen og alt det der. Det som er sagt om det er blitt sagt. I dag vil jeg bare kose meg med at jeg har en gullmedalje rundt halsen.