Karsten Warholm tok VM-gull på 400 meter hekk

VIDEO: Se Warholm inne VM-gullet her. Video: NRK
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karsten Warholm var i lykkerus etter å ha forsvart VM-gullet på 400 meter hekk: – Det betyr så utrolig mye.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tross et jevnt oppløp nektet gutten fra Ulsteinvik å la seg slå. Tiden 47,42 holdt til 23-åringens andre strake VM-gull på distansen.

– Dette er så stort, det er sykt. Jeg hadde presset på meg, og det var viktig for meg å ta dette løpet. Det har vært snakket så mye om, sa Warholm til NRK.

Han fortalte at han og trener Leif Olav Alnes hadde en alvorlig prat på vei inn på stadion.

– Han sa til meg at «du er den best trente, den som er best forberedt», sa Warholm.

Var favoritt

Warholm vant overraskende gullet på distansen for to år siden, men denne gangen var han en klar favoritt og leverte varene på ny.

– Jeg fikk mye bank i fjor, og det var ikke mange da som trodde at jeg kunne gjenta dette ett år senere. Men i år har jeg nektet å la meg banke. Men det har vært beinhard jobbing hver eneste dag, sa Warholm, som tok ut alt for å kopiere bragden fra London-VM.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg trodde hjertet skulle stoppe over den tiende hekken. Jeg sa til (trener) Leif i heisen før løpet at det kom til å skje. Og hvis det hendte, skulle han vite at jeg var lykkelig da det skjedde sa gullvinneren.

Gikk tøft ut

Warholm gikk tøffest ut og henviste amerikanske Rai Benjamin til sølvet med 47,66, mens hjemmehåpet Abderrahman Samba tok bronsen med 48,03.

Denne sesongen har nordmannen vært den dominerende på 400 m hekk, og han satte under Diamond League-finalen i Zürich i slutten av august, europeisk rekord med 46,92.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stolt trener

Mens alle rundt ham hoppet, heiet og skrek, satt trener Leif Olav Alnes rolig med kameraet sitt og filmet det 47 sekunder og 42 hundredeler lange løpet.

– Jeg ser aldri slike løp live, sa han til pressen etterpå.

Mens gratulasjonene haglet, satt Alnes rolig og oppsummerte etterpå:

– Det er alltid kjekt å komme først i mål. Jeg synes han var kjempeflink. Han gjorde det han har trent på, og det er ofte lurt, sa Alnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

To VM-gull til eleven på to forsøk, det må sies å være i overkant av hva en norsk friidrettstrener kan drømme om å oppnå i løpet av karrieren. Mandag kveld måtte han svare på om det hadde gått opp for ham hva som har skjedd.

– Jeg hopper opp og ned inne i meg. Jeg er veldig, veldig glad. Jeg håper dere kan se det. Men når man veier så mye som meg, er det ikke så deilig å hoppe opp og ned, sa treneren.

Warholm og Alnes skryter ofte av hverandre, og det er liten tvil om at de gjør hverandre gode. Alnes sier følgende om idrettsutøveren Karsten Warholm:

– Jeg føler meg veldig privilegert som for lov til å jobbe med en sånn fyr. Han er en utrolig fyr og opplagt talentfull. Og jeg tror veldig mye av talentet ligger over slipsfestet, sa Alnes.