Leicester opp på tredjeplass etter storseier over Newcastle

Ricardo Pereira (til høyre) sendte Leicester i ledelsen mot Newcastle søndag. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Newcastle fikk det blytungt borte mot Leicester som vartet opp med 5-0-seier på eget gress. Det gjør at blåtrøyene fullfører uka på 3.-plass i Premier League.

Brendan Rodgers' menn ligger også an til å inneha plasseringen fram til kommende helg. Unntaket er hvis Arsenal knuser Manchester United med minst sju mål mandag kveld.

Jamie Vardy ble tomålsscorer, mens Ricardo Pereira og Wilfried Ndidi scoret ett hver. I tillegg sendte Newcastle-back Paul Dummett ballen i eget nett.

Newcastle ser ut til å få en blytung sesong på Englands øverste nivå. Allerede før sesongen var Steve Bruces menn dømt rett ned etter en svak 2018/19-sesong, og så langt står laget med kun én seier på sju kamper.

Utvisning

Ricardo Pereira sendte vertene i ledelsen med et vakkert mål etter et kvarters spill. Backen startet på egen banehalvdel, spilte vegg med Ayoze Perez, dro seg innover i banen og sendte ballen lavt i lengste hjørne.

Vondt ble til verre for Newcastle da Isaac Hayden fikk marsjordre like før pause. Midtbanespilleren kom inn i en duell mot Dennis Praet med voldsom kraft og traff motspilleren med knottene høyt oppe på leggen.

Vardy-dobbel

Med én mann mindre i over én omgang slet Newcastle med å skape det helt store. Istedenfor økte Jamie Vardy til 2-0 åtte minutter etter pause. Fra kloss hold lurte han ballen under Newcastle-keeper Martin Dúbravka og i mål.

Newcastle skulle derimot få nettsus, men dessverre for dem i eget mål. Paul Dummett var uheldig da han styrte innlegget til Praet bak egen keeper.

Vardy ble tomålsscorer da Marc Albrighton tok på seg servitørrollen. Dummett klarte ikke å markere spissen som fikk en enkel jobb med å heade inn sitt andre for kvelden.

Ndidi gjorde ydmykelsen komplett ved å fastsette sluttresultatet til 5-0 på overtid.