– I Norge ville jeg blitt adlet

Som trener klarte Åge Hareide å kvalifisere Danmark VM i fjor. For det ble han kåret til årets trener, og deretter fikk han sparken som landslagstrener.
Som trener klarte Åge Hareide å kvalifisere Danmark VM i fjor. For det ble han kåret til årets trener, og deretter fikk han sparken som landslagstrener. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åge Hareide (66) vil sikre dansk EM-suksess før han må gi seg som landslagstrener.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åge Hareide ble kåret til årets trener i Danmark, men fikk likevel sparken som landslagstrener etter fem års virke.

Erstatteren hans er allerede utnevnt. Så etter neste års EM heter – uansett utfall – den danske landslagssjefen Kasper Hjulmand.

Den danske varianten av NRK, DR, har intervjuet Hareide som har hatt stor suksess som trener. Det er tre år og tredve kamper siden hans lag tapte i ordinær spilletid, påpekes det.

– Hadde jeg hatt lignende resultat med Norge hadde jeg blitt adlet, sier Hareide til dr.dk. Han mener danskene har en sterkere selvtillit enn Norge når det gjelder resultater, og at landet alltid regner med å være blant verdens beste.

– Og så skal det se pent ut i tillegg, til og med meget pent. Men hva faen er pent i fotball? For meg er det å vinne, sier han.

Hareide har blitt kritisert for å spille uavgjort for ofte - 17 av 37 kamper har endt med poengdeling. Nå handler det om en verdig avslutning for den norske suksesstreneren, og den lista er å kvalifisere seg for et EM som skal spilles på tretten ulike steder – deriblant parken i København.