Elverums drømmestart endte med 22-25-tap, PSG for god foran publikumshav

Elverum kjempet hardt, men var uten sjanser mot Paris Saint-Germain og Nikola Karabatic i mesterligaen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Elverum spritet opp håndballfesten i Champions League skikkelig, men møtte overmakten. Paris Saint-Germains stjerneoppstilling vant 25-22.

Vel fem minutter før slutt misbrukte Elverum straffekast på stillingen 21-23. Det var en liten matchball som forsvant. Like etter traff vertene stolpen i overtallsspill.

Men 22-23-målet kom og satte PSG under nytt press for noen sekunder. Nærmere kom vertene ikke.

Elverum slo til med forsvarsspill av europeisk toppklasse i starten av kampen lørdag. Det la grunnlaget for 6-4-ledelse etter et kvarters spill.

Da var det leven i Håkons Hall på Lillehammer der 12.377 publikummere hadde kommet seg inn. Det slettet norgesrekorden i antall tilskuere fra VM for kvinner i 1999 i samme arena.

PSG ba om timeout da de var to mål etter, fikk samlet seg litt og tok ganske raskt over ledelsen. Den vokste til 13-8.

Kvalitetsforskjellen var stor i en periode der vertene kastet bort ballen eller bommet på skudd. PSG straffet hjemmelaget knallhardt i sju-åtte minutter.

Ute?

Elverum startet også 2.-omgangen bra. Elverum kom seg etter hvert opp på 21-22 etter en knallperiode, og da levde kampen for fullt igjen.

PSG ble løpt over i perioder. Elverum hadde så smått kurs for en sensasjon, men det holdt ikke inn.

Sander Sagosen var plakathelt. Han så kampen som tilskuer etter å ha pådratt seg en skade onsdag. Mikkel Hansen holdt seg hjemme i Paris på grunn av en hjernerystelse.

– Det er selvfølgelig kjipt, men slik er toppidretten noen ganger. Det er en skade som setter meg utenfor i fire til seks uker, sa Sagosen til Viasat 4 før kampen.

Tøft

Skaden stopper ham trolig også fra landslagets viktige turnering om en snau måned. Den går i Danmark i slutten av oktober med kamper mot Spania og enten Danmark eller Frankrike.

Elverums neste kamp i mesterligaen blir heller ikke lett. Den går borte mot Barça (Barcelona) 12. oktober.