Guttormsen rett ut av VM

Sondre Guttormsen røk ut i kvalifiseringen lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Sondre Guttormsen røk ut i kvalifiseringen lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sondre Guttormsen trøblet i stavkvalifiseringen i friidretts-VM i Doha lørdag. 20-åringen tok seg ikke videre til finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Guttormsen slet med ankelen i forkant av konkurransen, og det har vært uklart om han kom til å bli VM-klar. Også under oppvarmingen trøblet han. Nordmannen landet oppå lista og så ut til å ha smerter i beinet.

20-åringen tok seg over 5,30 meter på andre forsøk, men var ikke i nærheten på de to første forsøkene på 5,45. I det tredje forsøket rev han lista så vidt det var, og han røk dermed ut av VM. Han var likevel ved godt mot i etterkant, forholdene tatt i betraktning.

– Det er alltid gøy å konkurrere med de beste, men jeg skulle gjerne hatt litt bedre forberedelser. Sånn som det ble nå, kan jeg ikke være altfor skuffa egentlig. Det var ikke langt unna at jeg klarte 5,45, sa Guttormsen til NRK.

– Jeg er egentlig mest glad for at jeg klarte å komme meg hit, komme meg til startstreken og hoppe en høyde. Det er veldig god læring til neste år, sa han.

Det automatiske finalekravet var 5,75, kun fem centimeter kortere enn Guttormsens bestenotering, som også er norsk rekord.

Aktuelt: Warholm herjet seg til VM-finale