Intet forlik, Neymar og Barcelona møtes i retten

Barcelonas advokater på vei til forliksmøte med Neymars representanter. Det lyktes ikke å oppnå enighet, og dermed havner tvisten i retten. Foto: Emilio Morenatti, AP / NTB scanpix
Barcelonas advokater på vei til forliksmøte med Neymars representanter. Det lyktes ikke å oppnå enighet, og dermed havner tvisten i retten. Foto: Emilio Morenatti, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble ikke oppnådd enighet i samtaler mellom advokatene til Barcelona og klubbens tidligere stjerne Neymar. Dermed møtes de i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det må avgjøres i retten, sa klubbens advokat Josep Vives til journalister utenfor lokalet der forlikssamtalene foregikk. Partene ble ikke enige om en løsning på konflikten som stammer fra 2017, da Neymar besluttet å forlate Barcelona til fordel for Paris Saint-Germain.

PSG utløste utkjøpsklausulen i Neymars kontrakt og gjorde ham til verdens suverent dyreste fotballspiller ved å betale 222 millioner euro for ham, men overgangen utløste ondt blod mellom Barcelona og brasilianeren. Neymar hadde signert ny langtidskontrakt bare et år tidligere.

Aktuelt: Redusert straff for Neymar etter VAR-utbrudd

Klubben krevde å få tilbakebetalt den delen av en lojalitetsbonus på 26 millioner euro som Neymar allerede hadde fått utbetalt, og i tillegg ville man ha 8,5 millioner euro i kompensasjon for kontraktbrudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Neymar leverte et motsøksmål der han krevde å få utbetalt resten av lojalitetsbonusen med renter.

Det er ikke kjent hvor mye Neymar fikk utbetalt av bonusen. Ifølge avisen El Mundo følger spanske skattemyndigheter interessert med på det som vil komme fram i rettsforhandlingene, med tanke på at Neymar fortsatt var skattepliktig i Spania da bonusen ble utbetalt.