Harry Kane: – Det finnes ingen unnskyldninger

Harry Kane etter det skuffende 1-2-tapet for Leicester i helgen.
Harry Kane etter det skuffende 1-2-tapet for Leicester i helgen. Foto: Leila Coker / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham-stjernen Harry Kane mener det ikke finnes noe å skylde på etter klubbens svake sesongstart. Han mener spillerne må ta mer ansvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har ikke gått på skinner for Tottenham denne sesongen. En svak ligastart ble toppet med å bli slått ut av Colchester fra fjerde nivå i ligacupen tirsdag.

* I Premier League har laget vunnet bare to av de første seks kampene. Senest mot Leicester i helgen tapte Spurs 1-2 etter å ha ledet 1-0. Det gjør at de allerede er ti poeng bak serieleder Liverpool.

* I mesterligaen åpnet de med 2-2 borte mot Olympiakos. Hjemmelaget fra Hellas hentet opp 0-2 til 2-2 og hadde flere gode muligheter til å avgjøre oppgjøret i Piraeus.

* Det toppet seg tirsdag, da klubben røk ut av ligacupen mot Colchester fra nivå fire. Det måtte straffesparkkonkurranse til for å skille lagene etter at de ordinære 90 minuttene var målløse. Der var laget fra engelsk 2. divisjon sterkest og vant 4-3.

– Det har vært skuffende, og det finnes ingen unnskyldninger. To seirer så langt lever ikke opp til den standarden vi har satt oss og vært vant med de siste årene, sier Kane i et intervju med Sky Sports.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Uavgjort mot Manchester City og Arsenal er ikke svakt, men å lede 2-0 mot Arsenal og spille uavgjort føles likevel som et dårlig resultat.

Klubbens første mulighet til å snu den berømte skuta er lørdag hjemme mot Southampton, klubben trener Mauricio Pochettino kom fra i 2014.

– Når vi tar ledelsen i kamper, må vi ha mer selvtillit. Vi er ikke uerfarne lenger, og vi er ikke unge lenger. Vi har ingenting å skylde på. Det er opp til oss spillerne å ta ansvar nå, sier Kane.

Selv om Spurs er ti poeng bak Liverpool etter seks ligakamper, svartmaler ikke Kane situasjonen helt.

– Det har ikke vært den ideelle starten, men rare ting har skjedd. Man kan ikke avskrive oss før det er helt over.