Ødegaard-dommen: Magisk, strålende og eksepsjonelt

Martin Ødegaard storspilte igjen for Real Sociedad.
Martin Ødegaard storspilte igjen for Real Sociedad. Foto: Alvaro Barrientos / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Ødegaard-temperaturen stiger og stiger i Spania. Heller ikke torsdag unngikk han å få toppkarakter og blendende omtale for sitt spill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

20-åringen var helt sentral i Real Sociedads 3-0-seier hjemme mot Alavés. Allerede søndag venter en vrien bortekamp mot Sevilla.

– Ødegaard-magi løftet Sociedad til andreplass. Forarbeidet til 1-0 var eksepsjonelt, skriver avisen Marca.

– Ødegaard utvikler seg stadig og regisserte strålende. Han viste seg igjen for Real Madrid i utstillingsvinduet, skriver avisen AS.

Torsdag presterte nordmannen sin fjerde trestjernerskamp i Marca denne sesongen. Snittet hans etter seks opptredener er nesten uhørte 2,5. Marca skriver kun om sport, men er Spanias mest leste avis med klar margin. Den er den viktigste publikasjonen i et land der fotballen følges lidenskapelig.

Marca setter karakter på hver sin spiller etter hver seriekamp. Skalaen går fra null til tre stjerner. Ødegaard har hittil fått toppkarakteren fire ganger (Mallorca, Atlético Madrid, Espanyol og Alavés), to (Valencia) og én (Athletic Bilbao) i de resterende kampene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en poenghøst kjennere av spansk fotball, nesten aldri har sett før. Ødegaard suser høyst sannsynlig inn på ukens lag – igjen.

Ødegaard er på et to år langt utlån fra Real Madrid. I avtalen er en mulighet til å hente ham til Madrid etter denne sesongen bakt inn.

For hver serieomgang som spilles, må Real Sociedad-tilhengerne mer og mer konstatere at Ødegaards tid i Nord-Spania nok er slutt om ni måneder.

Real Madrid har kanskje allerede sett nok til å hente ham hjem ved første mulighet.

Om ikke så lenge spiller Ødegaard EM-kvalkamp hjemme i Oslo mot Spania. Det kommer til å være voldsom pågang rundt ham i oppkjøringen til den kampen. Den spilles lørdag 12. oktober.