Siste sjanse for tennisrebellen Kyrgios

Nick Kyrgios er utestengt i 16 uker etter utbruddet i Cincinnati. Foto: AP Photo/Charles Krupa/NTB scanpix.
Nick Kyrgios er utestengt i 16 uker etter utbruddet i Cincinnati. Foto: AP Photo/Charles Krupa/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tennisspilleren Nick Kyrgios utestenges fra ATP-turneringer i 16 uker dersom han begår nye regelbrudd det neste halve året, opplyser tennisforbundet ATP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kyrgios er gitt en betinget straff på 16 ukers utestengelse fra ATP-turneringer etter at han gjentatte ganger har gått langt over streken på hva ATP kan godta av usportslig oppførsel. I tillegg gis han en bot på 25.000 dollar.

Ettersom straffen er gjort betinget blir den annullert dersom australieren i en periode på seks måneder ikke gjør nye sportslige overtramp.

Det var urokråkas siste utbrudd i ATP-turneringen i Cincinnati i august som fikk begeret til å renne over for ATP. Da raste tennisrebellen mot dommeren og ødela to racketer etter at han ble nektet et toalettbesøk – som han likevel tok.

For denne episoden har 24-åringen allerede blitt straffet med en bot på rundt én million kroner. Men torsdag opplyser tennisforbundet ATP at Kyrgios blir utestengt fra ATP-turneringer i 16 uker dersom han ikke besinner seg i framtiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge forbundet er det «et mønster i oppførselen til Kyrgios når det gjelder verbale overgrep mot dommere og/eller tilskuere de siste 12 månedene». 24-åringen må også søke profesjonell hjelp for å mestre sinneproblemene sine.

Det er langt ifra første gang Kyrgios opptrer kontroversielt. I ATP-turneringen i Roma i mai ble han bøtelagt med nesten 450.000 kroner for oppførselen sin i kampen mot Casper Ruud.

Uken etter måtte han ut med 400.000 kroner for å ha kastet en stol på banen i Roland-Garros. Deretter vartet han opp med oppførsel som resulterte i en bot på 150.000 kroner i Wimbledon.