Warholm tviler på at han løper to distanser i VM

Karsten Warholm innleder sitt VM fredag. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix
Karsten Warholm innleder sitt VM fredag. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karsten Warholm er innstilt på at han kun skal løpe favorittdistansen 400 meter hekk i VM i Doha. Han stiller trolig ikke til start på 400 meter flatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror det er veldig stor sannsynlighet for at det bare blir én øvelse, sier Warholm til NTB.

Fredag starter 23-åringen sitt VM med innledende heat på 400 meter hekk. Semifinalen er lørdag, mens finalen går mandag kveld. Dagen etter starter 400 meter flatt-konkurransen, en øvelse Warholm også har hevdet seg i. Den er han ikke innstilt på å satse på, med mindre noe uventet skulle skje, som for eksempel en tidlig exit på favorittdistansen.

– Med all sannsynlighet så blir det ikke en dobling, nei.

God følelse

Den regjerende verdensmesteren har hatt en fantastisk sesong. Det toppet seg med tidenes nest raskeste løp da han kom i mål på 46,92 i Zürich.

Verdensrekorden er på 46,78 og ble satt av Kevin Young for 27 år siden.

– Jeg har en god følelse. Jeg har egentlig hatt en god følelse hele sommeren, og den har jeg klart å holde på ganske bra. Det er dét det handler om for min del, så dette tror jeg skal bli veldig fint, sier Warholm.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan ikke forvente gull

Warholm stiller til start på 400 meter hekk som regjerende verdensmester. For to år siden fikk han sitt store internasjonale gjennombrudd med gull i London. Bildene av en forbløffet Warholm i målområdet gikk verden rundt. Som regjerende mester følger også forventninger om nytt gull.

– Forventningene har jeg lært meg litt å leve med. Jeg tror egentlig at jeg er veldig rasjonell akkurat på det punktet. Det er naturlig at folk tenker på gull, men det synes jeg aldri man kan forvente, siden det er så ufattelig vanskelig å gjøre det. Jeg må uansett være fornøyd med medalje eller topplassering så lenge man har gjort det beste, sier han.

VM-gullet fra London betyr ingenting nå.

– Det som har mer å si for min del er hva jeg har gjort i det siste. Det jeg har gjort i det siste har vært gode indikatorer. Det at jeg er regjerende mester er egentlig ikke noe stress for meg, sier Warholm.