Viking ydmyket Vålerenga, vant 4-0 i Oslo

Vikings Adrian Nilsen Pereira feirer 0-3-scoringen mot Vålerenga. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga ble knust på eget gress da Viking kom på besøk søndag. Stavanger-laget ga seg ikke før det sto 4-0 i eliteserieoppgjøret i hovedstaden.

Vålerenga gikk på en skikkelig smell mot Viking i søndagens eliteserieoppgjør. Even Østensen var en pest og en plage for VIF-forsvaret i den første omgangen på hjemmelagets nye stadion. Allerede før publikum hadde rukket å gjøre setene varme stanget Østensen bortelaget i føringen.

26-åringen satte pannebrasken til på et godt innlegg fra Zymer Bytyqi.

Kvarteret senere satte han fart da Kristoffer Løkberg slo en perfekt bakromspasning fra midtstreken. Østensen var først på ballen og lobbet den over en utrusende Kristoffer Klaesson i VIF-målet.

2-0 sto seg til pause.

Straffebom

Hjemmelaget hadde de fleste sjansene i omgangen, men var kun nær en redusering før pause da Bård Finne dro seg fri på venstresiden etter en halv time. Finnes skudd ble mesterlig reddet av gjestenes keeper Iven Austbø.

Vålerenga og Finne fikk en ypperlig mulighet til å få en drømmestart på annen omgang da dommeren pekte på straffemerket etter at Matthías Vilhjálmsson ble lagt i bakken. Austbø reddet, men returen gikk rett tilbake til VIF-spilleren. Men Austbø var lynraskt oppe og stoppet forsøk nummer to fra Finne med brystet.

Dagens kanon

VIF spilte seg til flere kvalifiserte sjanser, men Viking-keeperen var med på notene gjennom hele kampen. I stedet viste Adrian Nilsen Pereira hvordan det skal gjøres da det gjensto 15 minutter.

Fra 20 meter leverte 20-åringen dagens kanon. Klaesson hørte bare suset fra kula som forsvant inn i hans venstre kryss. Benjamin Källman gjorde ydmykelsen komplett da han satte ballen mellom beina til Klaesson og i mål.

Viking står nå med 33 poeng, seks mer enn Vålerenga. Lagene ligger på henholdsvis 7.- og 9.-plass.

Neste runde spiller VIF nok en hjemmekamp, da mot Ranheim. Viking tar da imot Mjøndalen.