Tottenham millimeter fra 2-0, reiste tomhendt hjem fra Leicester

Tottenham var millimeter fra å gå opp til 2-0 borte mot Leicester i lørdagens Premier League-oppgjør, men endte opp med å tapte 1-2.

Harry Kane hadde scoret 13 mål på 12 kamper mot Leicester før lørdagens møte. Etter kampen hadde engelskmannen forbedret statistikken til 14 mål på 13 kamper. Men det var ikke nok til å sikre London-laget poeng borte mot Leicester lørdag.

I en kamp der videodømmingsystemet VAR tok mye av oppmerksomheten var det Tottenham som fikk det første målet godkjent.

Tottenhams notoriske målscorer tråklet seg gjennom tre forsvarere, mistet balansen og falt i bakken like utenfor femmeteren. Vannrett fikk han slengt ut foten på ball og sendte kula forbi en forfjamset danske, Kasper Schmeichel, i Leicester-målet. Da var det spilt en halvtime i Leicester.

Kvarteret tidligere ble Tottenham reddet av VAR etter at Tottenham-keeper Paulo Gazzaniga ga retur på et skudd fra Youri Tielemans. Returen fikk Wilfred Ndidi pirket i mål, men etter en kikk på hendelsen i VAR-rommet ble scoringen annullert for offside. TV-bildene viste at avgjørelsen var helt korrekt.

Mer VAR

Etter 64 minutters spill trodde derimot Serge Aurier at han hadde doblet for bortelaget, men igjen måtte VAR-rommet i aksjon. TV-bildene viser at Son var maksimalt et par millimeter i offside i trekket før målet ble scoret. Dermed annullerte dommer Paul Tierney målet til Tottenhams store fortvilelse.

Avgjørelsen ga Leicester en vitamininnsprøytning og kun fem minutter senere satt ballen i nettet igjen. Denne gangen bak Tottenhams sisteskanse. VAR-rommet forholdt seg rolig og målet ble stående. Dermed var lagene like langt.

Maddison-kanon

Også i annen omgang bølget kampen fram og tilbake og begge lagene hadde sjanser nok til å score flere mål. Ti minutter ut i annen omgang viste gjestenes keeper klasse da han reddet et skudd fra skrått hold fra Jamie Vardy. Få minutter senere leverte Tottenham en kontring fra øverst hylle, men Son Heung-mins avslutning strøk stolpen til venstre for Schmeichel og ut.

Fem minutter før slutt falt avgjørelsen. En av kampens store spillere, James Maddison, ladet kanonen fra om lag 20 meters hold og hamret ballen i hjørnet.

Da hadde allerede Tottenham-manager Mauricio Pochettino kastet inn sin danske joker Christian Eriksen uten å få uttelling. Tottenham presset på for utligning, men klarte ikke å få nettsus bak Schmeichel. Dermed ble alle poengene igjen hjemme hos «revene», mens Tottenham må reise tomhendt hjem til London.

Leicester har elleve poeng etter fem kamper, mens Tottenham blir stående med åtte. Neste runde spiller Leicester nok en hjemmekamp, da mot Newcastle. Tottenham tar neste runde imot Southampton.