Svensson så rødt da AZ Alkmaar tok sterkt bortepoeng

Her river Jonas Svensson Takuma Asano ned i bakken. Han fikk rødt kort.
Her river Jonas Svensson Takuma Asano ned i bakken. Han fikk rødt kort. Foto: Darko Vojinovic / AP

Jonas Svensson fikk direkte rødt kort etter halvtimen i borteoppgjøret mot Partizan Beograd. AZ fikk likevel med seg et sterkt borteresultat. Kampen endte 2-2.

AZ Alkmaar fikk en flott åpning på kampen da Calvin Stengs spaserte inn 1-0 etter 12 minutter etter et lekkert angrep av den nederlandske klubben.

Så begynte marerittet for AZ i Serbia. Først fikk Svensson rødt kort da han rev ned Takuma Asano som bakerste mann etter 27 minutter, før Stijn Wuytens laget straffe i duell med Umar Sadiq. Bibras Natcho var iskald fra elleve meter og utlignet til 1-1.

Etter timen var kampen snudd. Sadiq kom alene gjennom og satte ballen i stolpen, før Bibras Natcho scoret sitt andre for dagen da han satte inn returen fra 17 meter.

Likevel kom AZ tilbake. De spilte seg lekker ut bakfra på ett og to touch før Stengs spilte lekkert gjennom Myron Boadu. Han var iskald alene med keeper og satte inn 2-2.

Flere mål ble det ikke på Stadion Partizana. Dermed endte det med poengdeling for AZ. Fredrik Midtsjø spilte hele oppgjøret for den nederlandske klubben som også får norske Håkon Evjen i stallen fra januar.

AZ Alkmaar møter Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i neste kamp i gruppe L i Europaligaen.