Blytung europaligastart for Rosenborg – ble overkjørt av LASK

LASK-spillerne jubler for 1-0. Det ble også sluttresultatet.
LASK-spillerne jubler for 1-0. Det ble også sluttresultatet. Foto: Ronald Zak / AP

Rosenborg var ikke i nærheten av å score i borteoppgjøret mot LASK i Europaligaen torsdag. Trønderne tapte fullt fortjent 0-1 i Østerrike.

Den avgjørende scoringen kom på overtid av den første omgangen. Ballen traff hoften til kaptein James Holland og gikk i mål.

Trønderne var hele tiden på etterskudd og tapte full fortjent den første gruppespillskampen i Østerrike. Kampen som på forhånd ble omtalt av Rosenborg-spillerne som en nøkkelkamp i gruppespillet ble en marerittkamp for RBK. De kunne tapt med langt flere mål.

– Det var en for dårlig presisjon. Vi gjorde mange tekniske feil. Det var mange ting som gikk dårlig i dag, sa Mike Jensen til TV 2 etter kampen.

Dermed fikk klubben en tung start på årets europaliga. Dette var den ellevte europaligakampen på rad for Rosenborg uten seier (tre uavgjorte og åtte tap).

– Prestasjonen irriterer meg. Den var fryktelig svak. Vi produserte lite. Det var dårlig samhandling. Vi ble tatt i fremoverpress. Vi sto dårlig offensivt. Det var store avstander defensivt. Det var skikkelig dårlig, sier RBK-trener Eirik Horneland.

RBK slet

Rosenborg slet voldsomt i åpningen og ble spilt veldig lave av hjemmelaget fra start. Sju minutter var spilt da Samuel Tetteh holdt på å gjøre 1-0. Reinhold Ranftls slo inn fra høyre og fant Tetteh i boks, men kanten skjøt så vidt utenfor på volley.

Etter kvarteret var Tetteh igjen farlig frempå. Etter lekkert klikk-klakk spill endte ballen hos kantspilleren som skjøt rett på Hansen fra seks meter. En enormt svak avslutning.

Det var fortjent da hjemmelaget gikk opp i 1-0 på overtid av den første omgangen, etter at ballen traff hoften til kaptein James Holland og i mål.

Etter de første 45 minuttene hadde ikke Rosenborg skapt en eneste målsjanse. Bjørn Maars Johnsen og angrepstrioen til RBK var så vidt involvert i den første omgangen.

Bare minuttet etter pause var igjen LASK farlig frempå. João Klauss kom helt alene med Hansen, men chipforsøket fra seks meter gikk like utenfor mål.

Kontroll

Utover i omgangen kom Rosenborg litt mer med i oppgjøret, anført av Samuel Adegbenro. Likevel kom de seg aldri til noen spesielt store sjanser. Alexander Schlager i LASK-buret ble aldri satt på noen voldsomt store prøver.

Marko Raguz kunne avgjort på overtid med et meget godt skudd fra 18 meter, men forsøket gikk like utenfor. Dermed endte det fullt fortjent 1-0 til gjestene.

I den andre kampen i gruppen hadde PSV få problemer hjemme mot Sporting. Nederlenderne som slo ut FK Haugesund vant 3-2 mål av Donyell Martin og Timo Baumgartl, samt et selvmål av Sebastián Coates.

PSV reiser til Lerkendal 3. oktober for neste kamp i gruppespillet.