Lett Russland-seier for Ruud

Casper Ruud er klar for kvartfinale i ATP-turneringen i Russland. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud er klar for kvartfinale i ATP-turneringen i tennis i St. Petersburg. Torsdag slo han Salvatore Caruso enkelt 2-0 i sett.

Ruud fikk en ganske snill vei videre mot italieneren på 114.-plassen på ATP-rankingen. Det var udramatisk på innendørsbanen i Russland.

Ruud brukte 35 minutter på å ta det første settet 6-3. Så startet han det andre med å bryte Carusos serve. Dermed ble tendensen i kampen ytterligere spisset i norsk favør, men Caruso slo tilbake med et servebrudd.

Ruud var den klart beste etter hvert og styrte inn til 6-4.

Seieren gjør at Ruud er to kamper unna en finaleplass. Vinneren av turneringen får vel 1,9 millioner kroner i premie.

I første runde vant Ruud 2-1 i sett mot Alexander Bublik (Kasakhstan). Der tapte nordmannen første sett i et tiebreak.

Denne sesongen står Ruud nå med 19 seirer og 13 tap i singlekamper ATP-turneringer.