Evjen solgt til AZ Alkmaar

Håkon Evjen er solgt til nederlandske Alkmaar. Han spiller ut sesongen for Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Håkon Evjen er solgt til nederlandske Alkmaar. Han spiller ut sesongen for Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vingsensasjonen Håkon Evjen (19) forlater Bodø/Glimt etter sesongen og blir proff i nederlandske AZ Alkmaar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter Glimt på sitt nettsted. Evjen har undertegnet en kontrakt på 4,5 år med sin nye klubb, der han starter 1. januar.

– Akkurat nå føles det bra, og jeg er glad. Jeg tror dette kan bli veldig spennende. AZ er en profesjonell klubb som tar vare på unge spillere. Jeg trives godt i Bodø/Glimt, men dette er et fint steg for meg å ta, sier Evjen.

Utviklingen hans har vært fenomenal siden han skrev sin første proffkontrakt med Bodø-klubben i 2017. Evjen har hatt en fantomsesong for gulljagende Glimt i Eliteserien og har blant annet scoret ti mål. Det har også ført til interesse fra speidere fra hele Fotball-Europa.

Ifølge TV 2 ligger prislappen for Evjen på 25 millioner kroner, i tillegg til at Glimt har sikret seg en prosentandel ved et eventuelt videresalg. Det gjør 19-åringen i så fall til det største salget i klubbens historie.

I AZ Alkmaar blir Evjen lagkamerat med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø. Også Rosenborg-spissen Bjørn Maars Johnsen er eid av den nederlandske klubben.