Redusert straff for Neymar etter VAR-utbrudd

PSG-spiller Neymar slipper unna med to kampers karantene etter utbruddet mot VAR-dommerne i mars. Foto: AP Photo/François Mori/NTB scanpix.
PSG-spiller Neymar slipper unna med to kampers karantene etter utbruddet mot VAR-dommerne i mars. Foto: AP Photo/François Mori/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Neymar har fått redusert straffen fra tre til to kampers karantene etter at han hudflettet VAR-dommerne etter PSGs mesterligakamp mot Manchester United i mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Idrettens voldgiftsrett (CAS) som lar den brasilianske fotballstjernen slippe billigere unna. Paris Saint-Germain-spilleren ble av UEFA i utgangspunktet utestengt i tre kamper for sitt utbrudd mot VAR-dommerne etter at den franske klubben røk ut av mesterligaen i mars.

Etter å ha ledet 2-0 fra bortekampen på Old Trafford, rotet PSG bort avansementet til kvartfinalen med 1-3-tap i den franske hovedstaden. Den avgjørende scoringen, et straffespark på overtid, var av det kontroversielle slaget.

Etter at VAR-dommerne hadde studert videoreprisen ble det dømt straffe, og Marcus Rashford satte ballen i mål. Det betydde avansement for Ole Gunnar Solskjærs mannskap – og mesterliga-exit for PSG.

Neymar var skadd og fulgte mesterligakampen fra tribunen. Brasilianeren lot så frustrasjonen få utløp på sosiale medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en skandale! Og så sitter det fire fyrer som ikke forstår fotball og ser på en slow motion-reprise. Ah, det er ikke sant, skrev Neymar på sin Instagram-konto umiddelbart etter kampen.

At Neymar har fått redusert sin straff betyr at han fortsatt må stå over onsdagens hjemmekamp mot Real Madrid og mot Galatasaray om to uker, men at han er tilbake til kampen mot Club Brugge i Belgia 22. oktober.