Berge foran Haaland-duell i mesterligaen: – To lag med alt å vinne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag barker to av Norges største fotballtalenter sammen i Champions League. Sander Berges Genk og Erling Braut Haalands Salzburg har havnet i en tøff pulje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senere i høst skal de to lagene måle krefter mot tittelholder Liverpool og det italienske storlaget Napoli, men første kamp står mellom de to utfordrerne i gruppe E.

Salzburg har hjemmekamp tirsdag, som betyr at mye av presset hviler på Haaland og hans lagkamerater. En seier vil være viktig for å ha håp om videre Europa-spill etter nyttår.

19-åringen fra Jæren har hamret inn mål på stilling i Østerrike så langt i sesongen. I tillegg til et hattrick i cupen har han scoret elleve mål på sju ligakamper.

– Jeg har fått muligheten, og jeg har levert. Og dette er bare starten. Det blir en spennende høst, sa Haaland til NTB i forbindelse med landslagssamlingen for to uker siden.

Sammenligner

Genk er på sin side inne i den gjeveste europacupen for første gang siden Sander Berge kom til klubben. I fjor ble laget slått ut av europaligaen i 16-delsfinalen med 1-4-tap sammenlagt mot Slavia Praha.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå venter et betydelig høyere nivå. Berge har ikke forventninger om at Genk skal avansere fra gruppespillet, men sier at belgierne – i likhet med Salzburg – har alt å vinne.

– Det var vel ikke det første vi tenkte på (avansement) da vi fulgte trekningen. Det var mer at det var ganske kult, og at det er den perfekte gruppe for oss. Vi får egentlig lag fra alle kategorier: Den italienske giganten, den regjerende mesteren og så Salzburg som etter mitt inntrykk driver litt likt som oss, sier Berge og utdyper:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Salzburg har mange spennende, unge spillere som er i utvikling, og ganske lik aldersgruppe som oss. Og ikke minst har de også alt å vinne i denne gruppa. Men de har jo også gjort mye bra. I fjor slo de Brügge 4-0 og slo dem ut av europaligaen (i 16-delsfinalen). Så de innehar jo et veldig høyt nivå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utstillingsvindu

For en Berge som håper å flytte til en større liga på sikt, blir mesterligaen et ypperlig sted å få vist seg fram for toppklubbenes speidere.

– Det er jo selvfølgelig det beste utstillingsvinduet du får. Å spille mot de aller beste, topp internasjonale lag og spillere. Mer kan du ikke be om. Så i Champions League er det bare å nyte hvert sekund og ta seg til rette. Forhåpentligvis får vi vist oss fra en god side, sa 21-åringen da NTB møtte ham foran EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Sverige.

Etter bortekampen mot Salzburg venter Napoli på hjemmebane. Deretter kommer Liverpool på besøk til arenaen i Genk, som tar 21.500 tilskuere under kamper i UEFA-regi.

– Jeg kan vel ikke si at de kommer til løvens hule, men det blir kult å møte dem i egen arena. Så får vi se om vi kan overraske dem. Det skal ikke være noen walkover å komme på besøk til oss, slår Berge fast.