Tutta får toppkarakter etter Solheim-triumfen: – Enkelt og greit legendarisk

Suzann Pettersen showet for publikum før hun leverte sine første slag i Solheim Cup. Foto: Peter Morrison / AP / NTB scanpix
Suzann Pettersen showet for publikum før hun leverte sine første slag i Solheim Cup. Foto: Peter Morrison / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Suzann Pettersen roses opp i skyene og får som eneste spiller toppkarakteren «A++» etter Solheim Cup-triumfen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske golfveteranen sto bak den avgjørende putten og ble den store helten da Europa tok sin første seier i den prestisjefylte lagkonkurransen siden 2013. Etter at de umiddelbare jubelscenene hadde lagt seg, la hun til de flestes store overraskelse opp på direkten.

I etterkant av bragden på Gleneagles i Skottland har lovordene haglet rundt det mange anså som et høyst usikkert europeisk kort i årets Solheim Cup.

Den erfarne golfjournalisten Alan Shipnuck, som jobber for GOLF Magazine og nettstedet golf.com , har satt karakter på alle helgens Solheim Cup-deltakere. Suzann Pettersen er alene om å få toppkarakteren «A++».

Nær pensjonert

«Som et kapteinsvalg som knapt har spilt det siste året som følge av at hun fødte en sønn, var Pettersen allerede i en utsatt posisjon. Å levere seieren for Europa med en birdie er kort og godt legendarisk», skriver Shipnuck i sin begrunnelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han trekker også fram den norske golfdronningen i begrunnelsen for at Europa-kaptein Catriona Matthew får «A+» for sine disposisjoner.

«Det å ta ut nær pensjonerte Pettersen kunne i ettertid ha vært det mest diskutable kapteinsvalget i Solheim-historien, men Matthew visste åpenbart hva hun gjorde, skriver den erfarne golfjournalisten.

Motbeviste tvilerne

Mange lot seg forundre da Matthew i tolvte time fant plass til Pettersen i sitt Solheim-mannskap. Den norske profilen hadde til gode å markere seg på resultatlistene etter at hun gjorde comeback etter barnefødsel i sommer.

På Gleneagles takket 38-åringen for tilliten og svarte tvilerne på beste måte. I karrierens niende Solheim Cup-start bidro hun til to viktige europeiske poeng og satte selv den endelige spikeren i den amerikanske kista.

Totalt endte Pettersen karrieren med solide 21 poeng på 36 Solheim Cup-kamper. 18 seirer, seks uavgjort og 12 tap er den imponerende fasiten. Det gjør Tutta til en av de store i turneringens historie.