Viking med sterk hjemmeseier over Odd

Viking-spillerne feirer Zlatko Tripic' 1-0-scoring hjemme mot Odd. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viking gjorde en god hjemmekamp og slo serietreer Odd 2-0 søndag. Zlatko Tripic både scoret og gjorde forarbeidet til hjemmelagets mål.

Etter den solide seieren er Viking ubeseiret på de siste fem kampene i årets eliteserie. Tripic og Fredrik Torsteinbø scoret tidlig i hver sin omgang og sendte Viking opp på 30 poeng.

Kampen var kun åtte minutter gammel da det smalt i Stavanger. Viking kjempet til seg ballen på midtbanen og Kristoffer Løkberg spilte framover til Zlatko Tripic.

Rossbach selvkritisk

26-åringen dro med seg ballen og sendte i vei et skudd med innsiden av høyrefoten fra om lag 20 meter. Sondre Rossbach i Odd-buret maktet ikke å få hånden på ballen og hjemmelaget tok ledelsen 1-0.

– Det er klart jeg skal ta den, sa keeperen til Eurosport i pausen.

Like etter kunne det fort ha stått 2-0, men da vartet Rossbach opp med en klasseredning på Torsteinbøs skudd fra kort hold.

Odd kom mer inn i kampen, men etter snaue halvtimen var det igjen hjemmelaget som kunne ha doblet ledelsen. Tommy Høilands avslutning fra fire meter gikk dog utenfor.

To poeng over RBK

Fem minutter etter hvilen kontret Viking etter et Odd-angrep. Tripic utfordret på venstresiden, slo fra dødlinjen til Ylldren Ibrahimaj, som stusset ballen videre til Torsteinbø. På bakerste stolpe stanget 28-åringen inn 2-0.

Odds Elbasan Rashani var nære ved å redusere for bortelaget med 20 minutter igjen, men Iven Austbø fikk slått ballen til corner.

Dermed er serietreer Odd fortsatt kun to poeng foran Rosenborg når ni seriekamper gjenstår.