Amerikaner tangerte birderekord på PGA-touren

Kevin Chappell under fredagens rekordrunde med birdier. Foto: Steve Helber / AP / NTB scanpix.
Kevin Chappell under fredagens rekordrunde med birdier. Foto: Steve Helber / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kevin Chappell fra USA stakk av med mye av oppmerksomheten da han dro til med hele ni birdier på rad i PGA-turneringen i West Virginia fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chappel klarte bragden i turneringen Greenbier Classic som spilles i White Sulphur Springs. Landsmannen Mark Calcavecchia er den eneste som har klart det samme tidligere. Det gjorde han i Canadian Open i 2009.

De rekordmange birdiene gjorde at Chappel fikk en samlet score på utrolig 59 slag i fredagens runde. Det er det kun ti andre før ham som har klart i en turnering på PGA-touren. USAs Jim Furyk er den eneste som har gått en runde på PGA-touren på 58 slag. Det skjedde i Travelers Championship i Cromwell i 2016.

Chappel hadde sjansen til en ny birdie på det siste hullet, men hans put gikk akkurat utenom.

– Jeg kunne ikke ha vært mer stolt av meg selv, sa Chappel, som ligger på 5.-plass etter to dagers spill. Det er tre slag opp til en trio i tet.

Nordmennene Viktor Hovland og Kristoffer Ventura er også med i turneringen. Hovland er på 48.-plass etter to runder og gikk dermed videre til de to siste dagene med spill. Ventura klarte ikke cuten og er ute av spill foran lørdagens og søndagens runder.