City-profil ute til over nyttår

Pep Guardiola må klare seg uten Aymeric Laporte i forsvaret i mange måneder.
Pep Guardiola må klare seg uten Aymeric Laporte i forsvaret i mange måneder. Foto: Frank Augstein / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City-manager Pep Guardiola anslår at de regjerende Premier League-mesterne må klare seg uten forsvarer Aymeric Laporte til godt inn i 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Laporte gjennomgikk nylig en operasjon i kneet etter å ha skadet seg i ligakampen mot Brighton. Manchester City har tidligere bekreftet at inngrepet var vellykket, men har ikke kastet lys over hvor lenge franskmannen er ute.

Fredag besvarte imidlertid manager Guardiola det spørsmålet da han møtte pressen foran helgens ligamøte med Norwich.

– Ikke lenge, fem måneder, seks måneder, neste år. Januar eller februar, sa spanjolen om varigheten på Laportes skadeavbrekk.

25-åringens fravær kan gi Guardiola hodebry. Midtstopperplassen ikke er den posisjonen City har størst bredde etter at det ikke ble hentet inn noen erstatter for Vincent Kompany i løpet av overgangsvinduet.

I tillegg har John Stones slitt med skade i sesonginnledningen. Han er imidlertid på vei tilbake, og kan bli å se allerede mot Norwich.

Laporte så fram til å få sin landslagsdebut for Frankrike. City-spilleren var tatt ut i troppen som nylig møtte Albania i EM-kvalifiseringen, men måtte melde forfall.