Spent Zuccarello selv etter 511 NHL-kamper: – Jeg har litt sommerfugler i magen

Mats Zuccarello har testet isen i Minneapolis de siste dagene. Fredag starter sesongoppkjøringen for en spent nordmann. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Mats Zuccarello har testet isen i Minneapolis de siste dagene. Fredag starter sesongoppkjøringen for en spent nordmann. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mats Zuccarello (32) er få dager unna «et nytt liv» som ishockeyspiller. Fredag starter Minnesota Wild NHL-oppkjøringen. Første testkamp går mot Dallas Stars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stars er laget der Zuccarello spilte siste del av forrige sesong. Karrieren tok veien til Dallas etter at han ikke fikk fortsette i New York Rangers.

Testkampen mellom Wild og Stars går kommende tirsdag. Allerede lørdag denne uka vil Wild ha en åpen treningsøkt der det er ventet mange tusen tilskuere på tribunen.

– Dette er annerledes, og jeg har litt sommerfugler i magen selv om jeg har vært med ganske lenge. Det er utfordrende å komme inn i et nytt lag og finne sin plass umiddelbart. Jeg tar det steg for steg og ser hvor jeg passer inn, sier Zuccarello til Wilds hjemmeside.

Test

40 spillere er tatt ut til troppen som starter oppkjøringen. Den blir barbert fram mot ligastart.

Zuccarello skrev i sommer under på en femårskontrakt, og det er anslått at den gir ham vel 250 millioner kroner totalt. Den sterke dollarkursen gir ham også litt ekstra bonus for tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen har lekt seg litt på isen i St. Paul med noen klubbkompiser de siste dagene. Siste dag for å sjekke inn foran den nye sesongen er torsdag morgen.

– Det er bra at noen av gutta er her. Det gjør at vi kan trene på noen ting. Det liker jeg, sier Zuccarello.

Outsider

– Jeg tror Zuccarello vil hjelpe oss. Han er en playmaker, noe vi har manglet. Han vil skape sjanser for oss, sier løperen Zach Parise til NHL.com.

Minnesota Wild er ikke nevnt som en mulig vinner av Stanley Cup-trofeet denne sesongen. Zuccarello og hans lagkamerater tippes å kunne kjempe om en sluttspillplass.

Zuccarellos NHL-start kommer 3. oktober mot Nashville Predators.

Han har spilt 511 NHL-kamper og står med 114 mål og 241 assist. Det gir ham et poengsnitt på 0,69 per kamp.