King: – Vi fortjente 100 prosent å vinne

Video: Norges landslagssjef Lars Lagerbäck møtte pressen etter søndagens EM-kvalifiseringskamp.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Joshua King var klar etter 1-1 mot Sverige i EM-kvalifiseringskampen søndag: Norge var best, men utnyttet ikke sjansen mot slutten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes vi spiller en bedre kamp (enn Sverige). Vi fortjente 100 prosent å vinne i dag, men slik er fotball. Hvis noen av de svenske spillerne kommer og sier at de var bedre enn oss, ja da har de i hvert fall «røyket», sa King i intervjusonen.

Det siste var en henvisning til en King-uttalelse etter 3-3-kampen i Oslo i mars.

Svenskenes Sebastian Larsson er ikke enig med King om at Norge var best.

– Jeg holder ikke med King. Jeg mener vi var bedre. De spiller på kontringer, som de gjør ganske bra, men de hadde målet og ikke så mye mer egentlig. Nei, der er vi uenige, sier Larsson til VG.

– Klarte meg bra

Han jobbet knallhardt og var igjen meget solid. Han spilte på topp uten hjelp fra en annen spiss. Martin Ødegaard fikk en fri rolle bak ham denne gangen.

– Jeg foretrekker å spille sammen med en annen på topp. Det er jo lettere. Det er litt vanskelig å spille alene på topp, men jeg synes jeg klarte meg bra, sa King.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes ikke vi utnyttet bakrommet nok, spesielt de ti siste minuttene. Vi hadde tre-fire kontringsmuligheter som kunne avgjort kampen. Vi ble for lekne med ballen og mistet den. De siste ti minuttene skulle vi bare gått for det.

Full fart

King var sentral i kontringen som resulterte i det norske ledermålet. Han utnyttet en feilpasning fra Andreas Granqvist og fosset fram mot Victor Nilsson Lindelöf. Ballen gikk til Martin Ødegaard, som trillet den videre til en fri Stefan Johansen.

Så sto det 0-1 rett før pause. Sverige utlignet ved Emil Forsberg. 1-1 sto seg kampen ut. Det gjør at Norge er nede på fjerdeplass i puljen der de to beste går videre. Spania er så godt som EM-klar allerede etter seks strake seierskamper.

Norge møter Spania og Romania i oktober. Så venter to enkle kamper mot Færøyene og Malta i november.

Om Norge ikke greier å klatre til 2.-plass i kvalifiseringsgruppa, er laget garantert en ekstrasjanse neste år som gruppevinner i UEFAs nasjonsliga. Seirer i to kamper i mars vil bety EM-plass.