Sveriges landslagssjef svelget sinnet: – En halv seier

Sveriges landslagssjef Janne Andersson var rasende på dommeren da kampen mot Norge ble blåst av, men medga etterpå at 1-1 var som en halv seier. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Sveriges landslagssjef Janne Andersson var rasende på dommeren da kampen mot Norge ble blåst av, men medga etterpå at 1-1 var som en halv seier. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges landslagssjef Janne Andersson ble sint på dommeren da kampen ble blåst av for tidlig, men etterpå medga han at uavgjort var bra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter 3-3 borte er dette resultatet en halv seier. Det kan vise seg veldig viktig når vi regner sammen til slutt, sa han etter 1-1-kampen på Friends Arena med tanke på at Sverige takket være bortemålsregelen er foran Norge på innbyrdes oppgjør. Det avgjør ved poenglikhet på den endelige tabellen.

– Ser vi på kampen som helhet, er jeg fornøyd med noe, men vi kan også gjøre ting bedre. Det var en fysisk kamp, en tøff kamp. Det er begynnelsen av sesongen for mange spillere, og jeg føler at mange ble trøtte etter hvert. Slik kampen ble er jeg fornøyd med uavgjort, sa han.

Andersson medga at han ble overrasket over Lars Lagerbäcks laguttak.

– Lasse vil alltid ha to spisser, så da jeg så laget lurte jeg på om han ville bruke Ødegaard som ren spiss. Litt overrasket ble jeg over formasjonen han brukte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv vraket han for aller første gang spissen Marcus Berg i en viktig kamp. Forrige gang Berg måtte starte på benken i et tellende oppgjør var før Anderssons tid, i EM-sluttspillet i 2016 da Erik Hamrén var sjef.

– Man vil jo ha spillere som er i form, og Alexander Isak og Robin Quaison er det, forklarte han.

Andersson raste mot dommeren da kampen ble blåst av.

– Det ble spilt 2.08 minutters tilleggstid, og de hadde sagt tre. Dessuten lå en norsk spiller nede mye av den tiden, forklarte han på pressekonferansen.

– Hva jeg sa til ham? Omtrent det samme som jeg sa til dere, men på engelsk. Og kanskje med litt andre ord.

På spørsmål om hvor mange prosent Sverige nå er klar for EM, var svaret kontant.

– Null. Det avgjøres først når vi er ferdig.