Lagerbäck: – Fornøyd med alt unntatt at vi avga poeng

Lars Lagerbäck roper instrukser under EM-kvalifiseringskampen mot Sverige søndag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Lars Lagerbäck roper instrukser under EM-kvalifiseringskampen mot Sverige søndag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lars Lagerbäck var tilfreds med både det taktiske opplegget og spillernes prestasjoner i bortekampen mot Sverige som endte 1-1.

– Det var en ganske jevn kamp, men vi hadde noen situasjoner, særlig i slutten av 2. omgang, der vi kunne ha avgjort. Jeg kan ikke klage for mye på resultatet når vi ser på FIFA-rankingen. Opplegget fungerte bra, og jeg er fornøyd med alt unntatt at vi igjen mistet to poeng, sa han.

Han holder seg normalt strengt til 4-4-2-formasjon, men sendte laget ut i 4-4-1-1 søndag med Martin Ødegaard som hengende spiss.

– Det var delvis på grunn av måten vi trodde Sverige kom til å spille, som viste seg å stemme, og så ville vi også ha Martin mer i linkspill med Joshua (King), for de er giftige sammen, forklarte han.

– Martin fungerte akkurat slik vi ville. Det er akkurat samme rolle han har i Real Sociedad.

Overrasket

Lagerbäck antydet på pressekonferansen lørdag at han ville prøve å overraske Sveriges landslagssjef Janne Andersson, og det lyktes han med.

– Lasse vil alltid ha to spisser, så da jeg så lagoppstillingen lurte jeg på om Ødegaard skulle spille spiss. Litt overrasket ble jeg, medga Andersson.

– Jeg synes det fungerte ganske bra hele matchen. Vi ville stabilisere forsvarsspillet, og Martin er dyktig der og. Så endret vi i 2. omgang for å få et annet bilde da lagene begynte å bli litt trette. Da ville jeg ha to spisser. Totalt sett fungerte det bra, sa Lagerbäck, som slapp å se de «öppna landskap» han irriterte seg over i 3-3-kampen på Ullevaal.

Han ble spurt hva han sa til spillerne i pausen.

– Vi skulle fortsette å spille som vi gjorde, og så mistenkte jeg at Janne ville sette inn Marcus Berg, så jeg forberedte spillerne på det. Da måtte de sentrale midtbanespillerne hjelpe å stenge rommene han liker å bruke. Jeg sa også at vi måtte passe oss for å bli passive, sa han.

Sånt som hender

Utligningsmålet kom etter et kvarter, og han klandrer ikke spillerne for det.

– Vi møtte et godt lag, og målet kom etter hurtig pasningsspill. To mann gikk på den samme spilleren slik at Forsberg fikk litt ekstra rom, men ingen greier å gjennomføre en perfekt kamp. Det er sånt som hender, sa han.

Lagerbäck var ikke enig med Joshua King som var irritert på at lagkamerater driblet unødig og mistet ballen.

– Nei, jeg kan ikke si det. Det var ikke mange balltap på grunn av dårlige beslutninger, sa han.

Med seier ville Norge vært oppe på 2.-plassen som gir EM-billett før innspurten i oktober og november. Lagerbäck ville ikke si hvordan laget hans nå ligger an i kampen om å bli toer.

– Det er vanskelig å vurdere. Jeg kan jo være morsom og si 70-70. Vi er definitivt ikke på vinnersporet. Vi håndterte jo Sverige borte, men tabellen lyver ikke, sa han.

Han ble spurt om det kan bli nødvendig å slå både Spania og Romania i oktober.

– Det er fare for det, sa Lagerbäck.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært