Romania passerte Norge, enkelt for Spania mot Færøyene

Romania og Alin Tosca tok en viktig seier søndag. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Spania tok en oppskriftsmessig 4-0-seier hjemme mot Færøyene, mens Romania klatret forbi Norge i EM-kvalifiseringen med 1-0-seier over Malta søndag.

Valencia-spissen Rodrigo og Borussia Dortmunds Paco Alcacer scoret to ganger hver og sørget for at alle poengene ble værende igjen i Gijon da Spania slo Færøyene 4-0 i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

Rodrigo scoret sitt første etter 13 minutter, et mål som bude vært annullert. Rodrigo var i klar offsideposisjon da han fikk ballen og scoret.

Samme mann doblet ledelsen etter 50 minutter da han løp opp en ball i bakrommet og sendte den i lengste hjørne.

Innbytter Paco Alcacer satte med ett minutts mellom 3-0 og 4-0 like før sluttt.

Med seieren topper Spania gruppe E med 18 poeng på seks kamper.

Nærmest følger Sverige, mens Romania er nummer tre etter 1-0-seieren over Malta søndag. De to lagene har henholdsvis 11 og 10 poeng. Norge holder fjerdeplassen med ni poeng.

George Puşcaş scoret Romanias eneste mål mot Malta. Den matchvinnende scoringen kom to minutter ut i annen omgang.

Sverige og Norge spilte på sin side 1-1 på Friends Arena i Solna.