19-årige Andreescu slo Williams i US open-finalen

Bianca Andreescu fra Canada er 19 år og slo Serena Williams fra USA i finalen i US Open lørdag i New York. Foto: Adam Hunger / AP / NTB scanpix
Bianca Andreescu fra Canada er 19 år og slo Serena Williams fra USA i finalen i US Open lørdag i New York. Foto: Adam Hunger / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Canadiske Bianca Andreescu slo tennisdronninga Serena Williams i to strake sett generasjonskampen i US Open lørdag.

Det så først ut til å bli litt overkjøring fra Andreescus side, men ble ganske så spennende og endte til slutt med sifrene 6-3, 7-5 i 19-åringens favør.

Andreescu fra Canada har vært årets overraskelse på hardcourten, aldri tidligere lenger enn til 2. runde i en Grand Slam-turnering. I finalen skulle hun møtte nesten dobbelt så gamle Williams som har vunnet hele 23 Grand Slam-titler, seks av dem i US Open, og har vært i 33. Grand Slam-finaler.

Snuoperasjon

Første sett vant tenåringen 6-3 etter å ha brutt Williams' servegame og vunnet sine egne. Hun bruste videre og brøt serven til Williams to ganger i andre sett.

På stillingen 5-1 i andre sett servet Andreescu, og det kunne se ut til at hun skulle styre det inn til seier. Da slo Williams til og viste at de gamle fortsatt er eldst. Gamet gikk til deuce, hun brøt, først en gang, så en gang til. Sitt eget servegame klasket hun inn etter 40-0.

Hjemmepublikummet i på Arthur Ashe Stadium tok fullstendig av. På stillingen 5-4 til Andreescu servet Williams proppfull av selvtillit og utlignet til 5-5.

Holdt ikke

Da tenåringen servet igjen, så Williams ut til å kunne ta poenget fra henne enda en gang, men Andreescu knep til seg det viktige gamet til stillingen 6-5. I neste game spilte hun seg til to matchballer på Williams' serve.

37-åringen svarte først med ett ess, før Andreescu dro seieren i land på neste sjanse. De tok hverandre i hånden, så flatet canadieren ut på banen.

Andreescu var den første tenåringen som tok seg til finale i US Open siden 2009, da danske Caroline Wozniacki nådde finalen, der hun tapte mot Kim Clijsters.

– Det er bare uvirkelig. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si. Å skulle spille mot Serena i finalen i US Open, det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er vanvittig, sa Andreescu i forkant av finalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært