Sandvolleyball: Mol og Sørum til semifinale i Italia

Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale. Foto: Christian Charisius/dpa / NTB scanpix
Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale. Foto: Christian Charisius/dpa / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) er klare for semifinale i verdensseriefinalen i Roma etter seier over brasilianerne Evandro/Bruno Schmidt i strake sett.

Den suverene norske duoen vant til slutt 21-17, 21-16 mot det brasilianske laget. Nå venter semifinale senere lørdag. Der møter Mol og Sørum det russiske paret Oleg Stojanovskij og Vjatsjeslav Krasilnikov. De snudde og vant mot nederlandske Steven van de Velde og Christiaan Varenhorst i sin kvartfinale.

Finale og bronsefinale spilles søndag.

– Vi spilte en veldig bra kamp og det føles fantastisk, sa Mol til arrangøren etter kampen.

Det første settet åpnet jevnt. Midtveis begynte nordmennene å skaffe et lite overtak, og gikk opp til 13-11-ledelse. Den ga de ikke fra seg, og kontrollerte inn det første settet med sifrene 21-17.

Mol og Sørum tok føringen i det andre settet. De gikk opp til 10-6 i den italienske hovedstaden, men Evandro og Schmidt svarte og utlignet til 12-12. Lagene fulgte hverandre til 14-14. Da satte nordmennene inn vinnerstøtet, anført av Mol som briljerte på nettet.

Det ble til slutt 21-16 for Mol og Sørum og dermed plass i semifinalen.

Den norske duoen startet turneringen i Italia med seier 21-12 og 21-17 over franske Quincy Aye/Arnaud Gauthier-Rat. Mol og Sørum vant gruppen da den italienske duoen Enrico Rossi/Adrian Carambula senere på dagen ikke møtte opp til kamp. Årsaken var sykdom.

Fredag ble Lars Fluggen og Nils Ehlers fra Tyskland slått etter en jevn og tett duell i åttedelsfinalen. Kampen endte 15-21, 21-15, 15-11 til verdensenerne fra Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden