Warholm klatrer til 2.-plass på verdensrankingen

Karsten Warholm løp på 46,92 på 400 meter hekk i Diamond League-stevnet i Zürich forrige uke. Foto: Jean-christophe Bott / AP

Hekkeløper Karsten Warholm klatrer fra 3.- til delt 2.-plass på verdensrankingen i friidrett.

Warholm deler 2.-plassen på rankingen med sprinteren Noah Lyles, mens maratonløper Eliud Kipchoge rangeres som verdens beste mannlige friidrettsutøver.

Nordmannen smadret sin egen europarekord med 20 hundredels sekund da han løp 400 meter hekk på 46,92 i Zürich forrige uke. Løpet ble av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) kåret til månedens øyeblikk.

Ved årsskiftet lå Warholm på 18.-plass med 1416 poeng. Nå har han og Lyles 1464 poeng. Det er to færre enn Kipchoge, som innehar verdensrekorden i maraton med tiden 2.01.39.

Karoline Bjerkeli Grøvdal er beste norske utøver på kvinnenes ranking. Langdistanseløperen ligger på 182.-plass i verden. Listen toppes av Sifan Hassan fra Nederland, som løper 1500 meter og 5000 meter.