Trolig slutten på X Games i Norge

Jackson Strong under Moto X Best Trick under X Games Norway 2019 i Telenor Arena lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Jackson Strong under Moto X Best Trick under X Games Norway 2019 i Telenor Arena lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manglende mediepartner og ingen garantier fra regjeringen fører til at årets X Games ble det siste på norsk jord i denne omgang.

– Helgens X Games var det beste vi har arrangert i Norge, men også mest sannsynlig det siste, sier sjefene for den norske versjonen av X Games, Henning Andersen til Fri Flyt.

Årets arrangement var det fjerde i rekken, og planen var at neste års X-Games skulle avvikles både i Hafjell og på Fornebu, med blant annet Big Air på ski, motocross og skateboard.

Andersen sier det blir for kort tid og for høy risiko, ettersom arrangementet skal passe inn i kalenderne til blant annet Det internasjonale skiforbundet og Street League.

– I tillegg skal det passe med om lag hundre utøvere og arrangører. Når vi nå verken har fått noen svar på vår søknad om statlig støtte, eller har en mediepartner klar, blir det vanskelig.

Andersen sier de kan være villige til å nedjustere ambisjonene noe, og søke om 35 millioner kroner.

– Det er mye penger vi søker om, men helt avgjørende for å kunne gjennomføre dette. Det er først når støtten er på plass at vi har mulighet til å selge dette inn til sponsorer.

– Det som kan eventuelt løse det er et raskt og godt svar fra regjeringen, sier Andersen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært