Björn Ferry sjokkert over Hanevolds bortgang

Video: Tidligere skiskytter Halvard Hanevold ble funnet død i sitt hjem tirsdag.

Svenske Björn Ferry hyller sin avdøde norske konkurrent og venn Halvard Hanevold. 49-åringen ble funnet død i sitt hjem tirsdag.

Ferry konkurrerte mot Hanevold i hele sin aktive karriere. Også som ekspertkommentator har de to hatt mange møter.

– For et sjokk. Jeg traff ham i Oslo for bare noen måneder siden. Han gikk på ski og syntes å være frisk og rask, sier Ferry til svenske Expressen.

– Han er av de personene jeg har hatt mest å gjøre med etter karrieren. Vi har treftes regelmessig og snakket sammen om aksjer, pengeplasseringer og politikk. Vi satt ofte igjen i matsalen og diskuterte alt innenfor idrett, men vi snakket nesten aldri om skiskyting, sier han.

Ferry minnes Hanevold spesielt for hans vilje til alltid å være best mulig forberedt foran konkurransene og aldri gå for kompromisser om detaljer. Da de svenske skiskytterne pleide å tørrskyte ikledd joggebokser i hotellkorridorene, tok Hanevold det til et nytt nivå.

– Han tok på seg skidrakten, startnummeret, staver og ski. I hele utrustningen sto han i hotellkorridoren og «tørrklikket». Alt for å gjøre det så likt som i konkurranse, sier den svenske skiskytterlegenden.

Hanevold ble en av de mest kjente og meriterte skiskyttere med i alt 22 internasjonale medaljer før han la opp i 2010. Tirsdag gikk han bort. Han ble 49 år gammel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært