Hjelmseth: – Jeg kommer sikkert til å jobbe med keepere

Lagvenninnene ga Ingrid Hjelmseth både applaus og gode klemmer da hun gikk av banen for siste gang i landslagsdrakt. 39-åringen ser for seg at hun vil bidra som trener i framtiden, men først vil hun ha en pause. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Lagvenninnene ga Ingrid Hjelmseth både applaus og gode klemmer da hun gikk av banen for siste gang i landslagsdrakt. 39-åringen ser for seg at hun vil bidra som trener i framtiden, men først vil hun ha en pause. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ingrid Hjelmseth kommer trolig ikke til å være tapt for fotballen selv når hennes aktive karriere er over for godt, men først vil hun ha en pust i bakken.

– Om Ingrid er et treneremne? Absolutt, definitivt. Jeg håper virkelig at hun blir i fotballen på en eller annen måte, sier landslagssjef Martin Sjögren til NTB. Tirsdag fikk han ha keeperen han beskriver som en «målvaktslegende» på banen for siste gang.

– Martin har sikkert rett i at jeg er et treneremne, men spør de andre keeperne hvor gøy de synes det er når jeg pirker på alt. Jeg har iver og lyst til å jobbe med detaljer, og når jeg ser potensialet i folk så har jeg lyst til at de skal bli bedre, sier Hjelmseth til NTB.

16 år, sju måneder og 11 dager etter at hun debuterte på landslaget spilte hun sin 138. og siste landskamp. Hun fikk stående applaus fra 10.830 tilskuere og klemmer fra alle lagvenninnene da hun fem minutter før slutt ble byttet ut.

– Jeg kommer nok på sikt til å bidra og jobbe med keepere. Det har jeg lyst til, men først skal jeg ha litt pause, sier hun.

Krevende og smart

På de seks første årene som landslagskeeper fikk Hjelmseth bare 16 kamper, som reserve for Bente Nordby. Siden 2009 har hun vært et for det meste ubestridt førstevalg.

– I de to og et halvt år jeg har vært her har Ingrid vært veldig god, både med prestasjonene på banen og det hun gjør utenfor den. Hun er ekstremt profesjonell, delvis krevende slik man må være på dette nivået. Hun er smart, er med i prosesser, forstår saker og ting, og bidrar alltid. Det kommer til å være et tap for oss at hun gir seg, sier Sjögren, som mener Hjelmseth burde vært nominert blant de tre beste keeperne i sommerens VM.

– Ingrid er en målvaktslegende. Hun gjorde et fantastisk VM, og å gjøre det som 39-åring betyr at man har et jækla driv, sier han.

Gode ord

– Hun er ekstremt profesjonell og nøyaktig, ord som personifiserer Ingrid. Hun stiller krav til seg selv og til sine omgivelser og bidrar alltid til diskusjoner, fortsetter Sjögren, som også berømmer Hjelmseth for hennes rolle i å bygge laget opp igjen etter den demoraliserende EM-fiaskoen i 2017.

– Jeg må si takk til Martin for de gode ordene. Jeg synes selv jeg holder et høyt nivå og har kanskje vært på mitt aller beste den siste tiden, sier Hjelmseth, som føler hun har levd opp til ordet om at man skal gi seg når man er på topp.

Tirsdag ga hun stafettpinnen videre til Cecilie Fiskerstrand, som har kommet opp bak Hjelmseth slik tirsdagens hovedperson gjorde bak Nordby.

Som Hjelmeseth har Fiskerstrand seks års «læretid» bak seg på landslaget. Tirsdagens fem minutter var hennes 23. landskamp. Om ti års tid (eller 16, om hun holder på like lenge som forbildet) er det kanskje hun som takker av som en norsk målvaktslegende?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært