Tidligere lagkamerater av Halvard Hanevold: – Helt grusomt

Egil Gjelland var i flere år lagkamerat med Halvard Hanevold. Han beskriver nyheten om Hanevolds bortgang som grusom.
Egil Gjelland var i flere år lagkamerat med Halvard Hanevold. Han beskriver nyheten om Hanevolds bortgang som grusom. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvard Hanevolds tidligere lagkamerater er i sorg etter OL-vinnerens bortgang. – Det var alltid god stemning der Hanevold var, sier Emil Hegle Svendsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Halvard var en fantastisk idrettsutøver, lagkamerat og menneske. Han var ikke redd for å gå sine egne veier og jobbet steinhardt for sine mål, skriver Svendsen i en tekstmelding til VG.

Han forteller at han husker den smittende latteren og det gode humøret til sin tidligere lagkamerat.

– Det var alltid god stemning der hvor Halvard var. Tankene mine går til hans familie, skriver Svendsen videre.

Bakgrunn: Tidligere skiskytter Halvard Hanevold er død

Tanker til familien

Sammen vant Hanevold og Svendsen stafetten under OL i Vancouver i 2010. Med på laget den gang var også Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen.

Åtte år tidligere vant Hanevold stafettgull under OL i 2002 (Salt Lake City) sammen med blant andre Egil Gjelland. De to var også på samme lag da Norge tok VM-gull på stafetten i 2005 (Hochfilzen, Østerrike).

– Det er helt grusomt og en forferdelig situasjon, sier Gjelland til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vet ikke hva jeg skal si

– Han var en frisk mann i slutten av 40-årene. Dette er helt grusomt. Jeg vet nesten ikke mer hva jeg skal si. Det sitter igjen en koe og små unger, det er helt grusomt å tenke på, sier han til TV-kanalen.

– Vi var lagkamerater fra 1996 og utover og fram til jeg sluttet. Da jeg var trener for laget hadde vi fremdeles kontakt, for han fulgte oss gjennom jobben sin i NRK.

Hanevold døde i sin bolig i Asker tirsdag morgen. Han ble 49 år gammel.

SE VIDEO: Tidligere skiskytter Halvard Hanevold er død

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tydelig preget Liv Grete Skjelbreid har vanskelig for å finne ord etter henens tidligere skiskytterkollega er død.

Skjelbreid satt i foreldremøte da Hanevolds død ble kjent, og sier til NTB at hun er i sjokk.

– Jeg prøver å forstå hva som har skjedd og tenker på alle de gode minnene jeg har sammen med Halvard. Samtidig håper jeg at jeg kan våkne opp i morgen og få vite at dette ikke er sant, sier en preget Skjelbreid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En fantastisk motivator

Skjelbreid var på det norske skiskytterlandslaget samtidig som Hanevold, men la opp tidligere enn ham. De siste årene var de kolleger som ekspertkommentatorer på NRK.

– Han var en fantastisk motivator og den mest grundige personen jeg har vært borti. Han hadde alltid en plan A og en plan B og kanskje til og med en plan C. Hvis du spurte ham om råd eller det var noe du lurte på, så kunne det ta litt tid før du fikk svar. Det var fordi han alltid undersøkte grundig før han svarte. Du kunne alltid stole på svaret du fikk, sier hun.

Hun beskriver Hanevold som den stødige som alltid tok ansvar og fant løsninger når det var konflikter.

– Han var ikke minst en inspirator for alle de som ikke alltid hadde enkleste vei til toppen. Han var villig til å gå andre veier og skille seg ut for å bli god, avslutter Skjelbreid.