Warholms superløp kåret til månedens øyeblikk

Karsten Warholm løp inn til kjempetiden 46,92 i Zürich torsdag. Foto: Jean-Christophe Bott / AP / NTB scanpix
Karsten Warholm løp inn til kjempetiden 46,92 i Zürich torsdag. Foto: Jean-Christophe Bott / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karsten Warholms løp på 46,92 i Zürich forrige uke er av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) trukket fram som høydepunktet i august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Warholm brøt drømmegrensen på 47 sekunder og smadret sin egen personlige rekord med 20 hundredeler. Det var også historiens nest raskeste løp på 400 meter hekk. Verdensrekorden er på 46,78 og ble satt av Kevin Young for 27 år siden.

I sosiale medier bekrefter IAAF tirsdag at løpet er blitt kåret til månedens øyeblikk. De beskriver nordmannens løp som heroisk.

– Dette var helt fantastisk. Det er nesten sånn at jeg kjenner tårene presser på. Det ligger så mye arbeid bak dette, og jeg og Leif har snakket så mye om dette når vi sitter på rommet, sa Warholm selv til NRK etter løpet.

23-åringens store mål for sesongen er VM i Qatar. Der seiler han opp som favoritt etter glimrende form denne sesongen. Mesterskapet går i månedsskiftet september-oktober, og det norske håpet er tittelforsvarer på spesialdistansen 400 meter hekk.