Normann nyter profflivet i Russland – imponert av Glimt

Mathias Normann imponerer i russisk fotball og er inne i A-landslagstroppen for første gang. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Mathias Normann imponerer i russisk fotball og er inne i A-landslagstroppen for første gang. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Livet smiler til lofotværingen Mathias Normann (23). Han har tatt russisk fotball med storm, og nå er han inne i landslagsvarmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kanskje største overraskelsen i Lars Lagerbäcks uttak til de kommende EM-kvalifiseringskampene var en ettertraktet mann på mandagens pressetreff. Normann kan få A-landslagsdebuten mot Malta eller Sverige etter en sterk sesonginnledning i russiske Rostov.

– Enn så lenge har jeg ikke fått noe signal om hvorvidt jeg skal spille eller kommet meg inn i taktikken. Jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg vil vise meg fram, gjøre mitt beste, og så ser vi hva som skjer. Får jeg spille, bidrar jeg med det jeg kan. Får jeg ikke spille, så får jeg bidra på andre områder, sier Normann til NTB.

Han ble rost opp i skyene av Lagerbäck sist uke. Svensken ville gjerne hatt ham med allerede under forrige landslagssamling, men en skade satte en stopper for det.

– En veldig «allround» midtbanespiller som kan både angripe og forsvare. Han har veldig bra teknikk, og han er en av våre tre-fire beste pasningsspillere, lød rosen fra Lagerbäck.

Flyt

– Jeg setter selvfølgelig pris på det, og det han sier er en stor motivasjon for meg. Jeg får bygge videre på det og jobbe hardt, sier Normann.

Hard jobbing har vært et nøkkelord for midtbanemannen med en fortid i Bodø/Glimt, Molde og Brighton. I januar tok han sjansen på Russland da det var langt opp til førstelaget i Brighton, og det har ikke Normann angret på.

I helgen spilte han 90 minutter da Rostov slo Lokomotiv Moskva 2-1 borte og kjempet seg opp i toppen av tabellen.

– Jeg trives kjempegodt og nyter hvert sekund der borte. Jeg trener hardt, smiler og vinner kamper. Det er helt nydelig, smiler Normann.

– Du lever proffdrømmen, rett og slett?

– Ja, det kan man si.

Følger gamleklubbene

Det er ikke bare Normann som imponerer om dagen. Gamleklubben Bodø/Glimt, som han rykket ned fra eliteserien med i 2016, kjemper i høst om ligagull. 23-åringen prøver å få med seg gultrøyenes kamper på TV-skjermen.

– Jeg har sett et par kamper, og det ser veldig bra ut. Jeg så dem mot Vålerenga i forrige hjemmekamp, og da så de jo helt uslåelige ut. Bortekampen mot Odd var samtidig ikke like bra.

Normann tør ikke si om han håper at eliteseriegullet går til Glimt eller Molde, som han spilte for i 2017 og 2018.

– Jeg skal ikke si verken det ene eller det andre. Jeg nøyer meg med å si at det er gøy å følge med på begge de to lagene jeg har vært involvert i.

Personvernpolicy