Jager revansj mot England: – Vi skal såre dem

Guro Reiten er ute etter revansj mot England i tirsdagens landskamp på Brann stadion. Landslagssjef Martin Sjögren er også revansjlysten etter VM-kvartfinalen. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix
Guro Reiten er ute etter revansj mot England i tirsdagens landskamp på Brann stadion. Landslagssjef Martin Sjögren er også revansjlysten etter VM-kvartfinalen. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norges fotballkvinner fikk ikke ut det de kan i sommerens VM-kvartfinale mot England. Tirsdag kan de få sin revansj foran et kanskje rekordstort hjemmepublikum.

– Så stor forskjell som det var i kvartfinalen, er det ikke, og det skal vi vise. Vi har lyst til å vinne her på hjemmebane, og så har vi noen bergensjenter i laget som går rundt og oppildner oss ekstra, sier Guro Reiten til NTB.

– Vi har mange gode angrepsspillere og mange som kan gjøre mål, og vi skal prøve å såre dem bakover.

Det ble galt helt fra start i sommerens kvartfinale. England sjokkåpnet, og slitne norske spillere greide aldri å slå tilbake. Dermed fikk VM-eventyret en brå og brutal slutt akkurat da medaljemålet virket innen rekkevidde. Det gnager ennå.

– Det var en «jobbig» kamp mot England i VM, og vi vil vise oss fra en bedre side denne gang. Nå får vi muligheten til å gjøre det hjemme foran et ganske stort publikum, og det er intet bedre sted å gjøre det, sier Martin Sjögren før kampen på Brann stadion, dit det kan komme et femsifret tilskuertall.

Fotballfeber

Norges prestasjoner i VM har styrket lagets anseelse. Det samme gjelder for Phil Nevilles engelske lag, som er vertsnasjon i neste EM og derfor ikke skal spille kvalifisering. I stedet blir det vanlige landskamper, og til hjemmekampen mot Tyskland på Wembley i november er det allerede solgt 55.000 billetter.

I britenes første kamp etter VM ble det torsdag 3-3 borte mot Belgia, som vendte 0-2 til 3-2 før England utlignet på straffespark.

– Jeg har ikke sett kampen, men det viser at England kan slippe inn mål de også. Jeg tror nøkkelen blir det vi gjør med ball. Vi er et godt defensivt lag. Når vi klarer å holde på ballen etter å ha vunnet den, og ikke mister den med en gang, så blir det ikke så store avstander, sier Reiten.

Har troen

Hun mener måten Norge framsto i kvartfinalen var det mest skuffende med hele VM, og hun er langt fra alene om å være revansjlysten.

– Vi burde og kunne vært mye nærmere England enn resultatet tilsa. Nå har vi sjansen til å vise oss fra en bedre side, sier Caroline Graham Hansen, som gleder seg til å vise seg fram foran velfylte tribuner.

– Det var 50-50 i ballbesittelse, men England scoret på sjansene de fikk. Vi må unngå å havne i de situasjonene som ga dem målene og samtidig være farlige selv. Det er solgt mange billetter, og det er veldig kult. Nå har vi friske bein, og jeg tror vi kan gjøre det bra, sier Ingrid Syrstad Engen.

– England er et godt lag, og vi er forberedt på en tøff kamp, men vi har tro på at vi skal greie å spille vårt spill og at vi kommer til å klare å ta dem, sier Karina Sævik.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært