Sander Berge stresser ikke – går stor høst i møte

«Alle» ventet på Sander Berges store overgang i sommer. Slik forklarer 21-åringen hvorfor han ble værende i Genk.

Mandag stengte overgangsvinduet i mange europeiske ligaer, men Berge er for lengst i gang med seriespillet i Belgia. Han trodde han ikke kom til å returnere til Genk etter sommeren, men det store proffeventyret får vente.

– Jeg kunne gått (fra Genk) i sommer, men vurderingen var totalt sett at den beste beslutningen var å bli. Jeg har en spennende høst i vente med mange bra kamper, og jeg er fast inventar i et ungt og godt lag, sier Berge til NTB.

– Jeg får mye tillit i Genk og er blitt en nøkkelbrikke der. Å bli med laget ut i Champions League ser jeg veldig fram mot. Jeg er fornøyd med valget jeg har tatt. Jeg er bare 21 år og har tiden foran meg, fortsetter Belgia-proffen.

Høydepunkter

Engelske Sheffield United skal ha vært blant lagene Berge avslo en overgang til i sommer. Han understreker at det har vært hans eget valg å bli, men han utelukker ikke et skifte til en større liga i et av de nærmeste overgangsvinduene.

Uansett er det ingen nedtur å bli værende i Genk. Høsten byr på mange – og store – kamper.

– Det blir jo å spille hver midtuke fram til jul. Er det ikke Champions League, så er det liga, cup eller landslag. Og det er det jeg foretrekker. Jo flere kamper, jo bedre. Jeg vil bare spille mest mulig, sier midtbanemannen.

– Champions League er ikke noe dårlig utstillingsvindu?

– Nei, det er jo selvfølgelig det beste utstillingsvinduet som finnes. Spille mot de aller beste, topp internasjonale lag og spillere. Mer kan man ikke be om. Der er det bare å nyte hvert sekund og ta seg til rette.

Går for full pott

Neste oppgave er imidlertid landslaget og forsøket på å kvalifisere Norge til EM. Seirer mot Malta (torsdag) og Sverige (søndag) kan være avgjørende for at det går i boks.

– Ambisjonen er selvfølgelig å ta seks poeng. Det blir en nøkkelkamp mot Sverige hvis vi gjør jobben mot Malta, mener Berge.

Så langt er det blitt beskjedne fem poeng på fire kamper. I to av dem, mot Sverige og Romania hjemme, har Norge rotet bort tomålsledelse og endt med uavgjort.

– Hvordan skal dere unngå å rote det til igjen?

– Vi må lære av det vi har gjort i de siste 20–30 minuttene i de kampene. For før det har vi gjort veldig mye bra.

– Det er vel slik at man kan bli litt defensiv i hodet mot slutten, mens motstanderen har alt å vinne. Og så svinger det litt, en eller annen ball kan lande på feil sted, og så er det spenning igjen. Vi må prøve å slå av det presset, kontrollere kampene litt mer mot slutten og være mer kyniske, sier Berge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært