Skarstein forsvarte VM-gullet

Birgit Skarstein viste styrke og tok VM-gull i pararoing for tredje år på rad. Foto: Bàlint Czucz / NTB scanpix
Birgit Skarstein viste styrke og tok VM-gull i pararoing for tredje år på rad. Foto: Bàlint Czucz / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pararoeren Birgit Skarstein (30) utklasset konkurrentene i Linz og tok VM-gull i singlesculler for tredje år på rad.

På forhånd var hun advart av franske Nathalie Benoits sterke prestasjoner på rostadion i Østerrike, men Skarstein lot seg ikke skremme.

Trønderen åpnet knallhardt og ledet med snaut fire sekunder etter 500 meter. Halvveis var hun over fire sekunder foran den franske toeren, og hun fortsatte å øke ledelsen.

Skarstein kom i mål på tiden 10.18,83, som er 5,2 sekunder bak verdensrekorden hun selv satte under fjorårets VM-finale. Benoit tok sølvet med 10.24,07, mens bronsevinner Moran Samuel fra Israel ble slått med ytterligere seks sekunder.

Spennende

– Jeg ventet meg tøff konkurranse fra Frankrike og Israel. Jeg kjørte hardt, det gjorde vi alle, og det var ikke ett øyeblikk der jeg følte meg trygg. Dette resultatet føles virkelig bra, og det er belønning for den harde jobben vi har lagt ned, sa Skarstein i seiersintervjuet med VM-arrangøren.

Med seieren viser hun seg som en klar gullkandidat foran neste års Paralympics i Tokyo. VM-gullet var Skarsteins fjerde i roing. Hun vant også i Amsterdam i 2014, Sarasota i 2017 og Plovdiv i fjor.

– Denne uken har jeg fått vist fram resultatet av jobben vi har gjort. Jeg har et fantastisk team i ryggen. Sammen med OL- og Paralympics-laget trener jeg seks dager i uken, og det er flott å få oppleve slike resultater, sier Skarstein.

God avslutning

Tidligere søndag rodde Marianne Madsen inn til 3.-plass i D-finalen i singlesculler. Hun var ett tidels sekund bak 2.-plasserte Svetlana Germanovitsj fra Kasakhstan. Desislava Angelova fra Bulgaria vant D-finalen på ro-VMs siste dag.

I herrenes E-finale i dobbeltsculler ble det 2.-plass til Erling Øyasæter og Petter Tufte. De rodde på 6.32,33 og var nøyaktig fire sekunder tregere enn den russiske vinnerduoen Nikita Jeskin og Aleksandr Matvejev.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært