Fati satte klubbrekord, men Barcelona avga poeng igjen

Ansu Fati (delvis skjult) gratuleres etter å ha blitt Barcelonas yngste målscorer i La Liga noensinne, men det ble bare 2-2 mot Osasuna. Foto: Alvaro Barrientos, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

16-årige Ansu Fati ble den yngste som har scoret for Barcelona i La Liga, men det var ikke nok til å ordne tre poeng. Det endte 2-2 mot Osasuna lørdag.

I en alder av 16 år og 304 dager kom Fati inn ved pause, og seks minutter senere nikket han inn et innlegg fra Carles Perez og utlignet til 1-1. Arthur Melo, også han innbytter, sendte Barcelona i ledelse i det 64. minutt, men laget maktet ikke å tette igjen bakover.

Roberto Torres, som scoret kampens første mål i det 7. minutt, gjorde 2-2 på straffespark ti minutter før slutt. Dermed har Barcelona samlet bare fire poeng på sine tre første seriekamper. Osasuna er fortsatt ubeseiret etter opprykket og har ikke tapt på sine 27 siste hjemmekamper.

– I vår første bortekamp (mot Athletic Bilbao) ble vi senket av et fantastisk mål, men i dag spilte vi elendig i første omgang. Vi hevet oss etter pause, men så ga vi bort et straffespark og mistet seieren igjen, sa en frustrert Barcelona-trener Ernesto Valverde.

Fati, som er fra Guinea-Bissau, fikk sin seriedebut for Barcelona forrige helg. Da ble han klubbens yngste spiller på 78 år.

I La Ligas 90-årige historie har bare to spillere scoret mål i yngre alder enn Fati. Det var Fabrice Olinga (16 år, 98 dager) for Malaga og Iker Muniain (16 år, 289 dager) for Athletic Bilbao.

Barcelona måtte igjen greie seg uten Lionel Messi, mens Antoine Griezmann leverte skuffende innsats.

Før kampen var det ett minutts stillhet for 9-årige Xana, datter av tidligere landslagssjef og Barcelona-trener Luis Enrique, som torsdag døde av kreft.

I andre kamper inntok Levante 3.-plassen, ett poeng bak Athletic Bilbao og Sevilla, med 2-0-seier over Valladolid, mens Betis tok sine første poeng med 2-1 over Leganés.

Atlético Madrid er eneste lag uten poengtap og kan innta tabelltoppen med seier over Eibar søndag.