«Moi» Elyounoussi til Celtic på sesonglang leieavtale

Mohamed Elyounoussi leies ut til Celtic for resten av sesongen og kan derfor håpe på spilletid igjen.
Mohamed Elyounoussi leies ut til Celtic for resten av sesongen og kan derfor håpe på spilletid igjen. Foto: NTB scanpix

Mohamed Elyounoussi er klar for Celtic. Han leies ut fra Southampton fram til sommeren og håper dermed å få spilletid på toppnivå igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25-åringen har mistet plassen i landslagstroppen etter å ha vært helt ute i kulden i Southampton. Nå slutter han seg til landslagskollega Kristoffer Ajer i den skotske storklubben.

Han følger etter Southampton-målvakt Fraser Forster, som nylig ble leid ut til Celtic.

– Jeg kan ikke vente med å komme i gang og trekke på meg trøya for første gang. Celtic er en ikonisk, historisk klubb, så dette er en flott overgang for meg, sier Moi til Celtics nettsted.

– Selvsagt vet jeg at det er en veldig stor klubb med masse tilhengere. Jeg har vært på Celtic Park tidligere og vet hvordan atmosfæren er. Jeg var her med Molde i 2015 og fikk mål og assist i begge kamper. Jeg husker den flotte stemningen, sier han.

Han fulgte Celtic nøye i europaligakvalifiseringen mot AIK, som ga 6-1-seier sammenlagt.

– Min fetter Tarik spiller for AIK, selv om han var utestengt i kampen på Celtic Park og skadd under returkampen i Sverige, sier han.

– Jeg liker måten Celtic spiller, med aggressiv angrepsfotball, og de skapte mange sjanser. Jeg tror jeg passer godt inn i det.

Han føler seg trygg på at han har noe å tilføre.

– Jeg har vært heldig nok til å spille i mesterligaen og europaligaen, og jeg har litt erfaring fra Premier League, og det tar jeg med meg til Celtic. Jeg har også vært med på å vinne titler i Norge og Sveits og vet hva det handler om, å være favoritt i serien og måtte tåle det presset, sier han.

– Jobben min som spiss er å score mål og skape sjanser for laget.

Southampton bekrefter også avtalen på sitt nettsted.

– Alle i klubben ønsker Moi lykke til med resten av sesongen, står det.

Personvernpolicy