Norsk bokseprofil får VM-drømmen oppfylt

Tim-Robin Lihaug fra Sotra slo finske Timo Laine i kampen om europamestertittelen i proffboksing i Sotra Arena tidligere i år.
Tim-Robin Lihaug fra Sotra slo finske Timo Laine i kampen om europamestertittelen i proffboksing i Sotra Arena tidligere i år. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tim-Robin Lihaug (26) bokser 26. oktober den første VM-kampen for menn på norsk jord siden 1976.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lihaug ble tidligere i år Norges første europamester i boksing siden 1997. I etterkant av seieren mot Timo Laine på Sotra var han klar på at drømmen var å bokse i Bergens storstue Grieghallen. 26. oktober får han ønsket oppfylt.

Argentinske Ruben Eduardo Acosta blir Lihaugs motstander i kampen der IBAs VM-tittel står på spill.

– Det å bokse VM-kamp blir helt rått, og det er enda mer ekstremt at jeg får gå kampen i Bergen, sier Lihaug i en pressemelding.

– Målet med hele boksekarrieren min har vært å vinne en VM-tittel, og det å komme i en posisjon hvor dette er mulig, har kostet meg 14 år med trening og slit. Endelig har tiden kommet, tilføyer han.

Argentinske Acosta er en rutinert motstander. Han står med 37 seirer på 59 kamper i karrieren. 13 av dem har kommet på knockout. 17 ganger har han tapt.

– Dette blir kanskje min aller tøffeste kamp i karrieren. Acosta bokset på det øverste nivået allerede da jeg begynte å bokse i 2006. Han har masse erfaring, er utrolig tøff, har godt forsvar og er veldig skummel når han angriper. Jeg blir nødt å bokse min aller beste kamp noensinne, sier Lihaug.

Personvernpolicy