Fagermo: – Moro med Glimt-tittel om ikke vi vinner

Odds trener Dag-Eilev Fagermo er overrasket over Bodø/Glimt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Odds trener Dag-Eilev Fagermo er overrasket over Bodø/Glimt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ser gjerne at eliteseriegullet går til Bodø om hans eget lag ikke lykkes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag er det toppkamp i Skien. Odd må vinne for å henge med i tetkampen. Tar Bodø/Glimt tre nye poeng, holder laget tabelltoppen inn i neste uke.

– Dersom ikke vi vinner (serien), synes jeg det hadde vært moro om Glimt tok gullet. De driver ganske likt som oss med utvikling av unge, ofte lokale, spillere, og så spiller vi også en lik type fotball, sier Fagermo til NTB. Han nevner også de økonomiske rammebetingelsene som «like».

– Hvis Glimt slipper unna skader på nøkkelspillere framover, tror jeg de kan være med i kampen helt inn. Men verken de eller vi har bredden til Molde eller Rosenborg. Jeg har to kantspillere, mens Molde har sju, sier han.

Han er overrasket over Glimt-suksessen.

– Hadde du før sesongen spurt meg om Glimt ville vært med i toppen, ville jeg sagt nei. Men etter fem serierunder så du at de hadde noe bra på gang. Jeg uttalte da at jeg trodde de kunne kjempe i toppen, sier Fagermo.

Løft

Glimt ble nummer elleve i Eliteserien i fjor. Skulle klubben gå hele veien og bli Norges Leicester i høst, vil det være tidenes fotballsensasjon i ligaspillet her hjemme.

– For oss er det enkelt. Vi må vinne denne kampen for å være med, men for Odd som klubb ville det vært fantastisk med en medalje, sier Fagermo.

Han er inne i sin 12. sesong som trener i skiensklubben og har kontrakt ut 2020.

Personvernpolicy